Реклама / Ads
70| 8881 |16.12.2012 НОВИНИ

Румен Петков нападна МВР и ГЕРБ от Пловдив

.
"Шеф на голяма дирекция в МВР е заявил на служителите си по време на оперативка, че неговата кауза е каузата на ГЕРБ и тя трябва да бъде и тяхна кауза", разказа бившият вътрешен министър Румен Петков на провеждащата се в Пловдив дискусия за състоянието, проблемите и законодателната рамка на сектор „Сигурност”.
 

"За първи път контрабандата удря държавността", категоричен бе народният представител. "Контрабандния дял на тютюневи изделия вече наближава 50% и това без участието на МВР и Агенция Митници няма как да става. Никой държавник не си е позволявал това досега. Целта на това е финансово обезпечаване на изборния процес. Всеки директор на Областна дирекция, служители от отделите на Икономическа полиция е поел ангажимент да не се пипа контрабандата, за да се постигната огромни по обем финансови ресурси, които да обезпечат СИК и изборния ден. И тези ангажименти са поети пред ключови представители на МВР", заяви Румен Петков.

"И това не е единствено мое виждане", допълни Румен Петков. Подкрепа на това и доклада на Трансперънси интернешанъл, който бе представен миналата седмица, това е виждането изглежда и на вицепремиера Цветан Цветанов, който заяви, че България е оазис на организираната престъпност, допълни тезата и Младен Червеняков, председател на Съвета по законност, съдебна власт и борба с престъпността и корупцията към НС на БСП.

За това говорят и вестникарски заглавия, които съобщават: „Един ден без грабеж” и това е твърде сериозен повод да сме притеснени за нивото на сигурност в страната. Живеем в паралелна реалност, от една страна е статистиката на МВР, а от друга действителното състояние. "Увеличена е така наречената конвенционална престъпност, но близо 35% от хората, които са пострадали не се обръщат за съдействие към органите на реда. Това е притеснително,у защото е ясен знак за недоверието, хората имат към системата", допълни Червеняков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 12960 |16.12.2012 Ботьо Ботев: Румен Петков укри важна информация за делото “Луканов” . 35| 6992 |15.12.2012 Румен Петков: Цветан Цветанов нарочно ме натопи, но истината излезе . 22| 5751 |18.11.2012 Две страшни версии за френските командоси лансира Р. Петков . 18| 6669 |20.10.2012 Р. Петков: Ако направим референдум "да избесим депутатите", ще гласуват 80% "за"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads