Реклама / Ads
4| 4393 |11.12.2018 НОВИНИ

Румен Радев: Невъзможна е силна икономика без адекватна борба с корупцията

.
Румен Радев по време на срещната с представители на ръководствата на работодателските организации в страната. Източник: БГНЕС
Невъзможна е успешна политика без силна икономика, а тя зависи от адекватната борба на държавата с корупцията и политика по отношение на качеството на образованието.
 

Това каза днес президентът Румен Радев по време на се срещна с представители на ръководствата на работодателските организации в страната. 

 

Не може да има успешна политика без силна икономика, както и силни икономически резултати са невъзможни без адекватна политика на държавата към бизнеса по отношение на качеството на образованието, административната тежест, борбата с корупцията" - това е заявил президентът Румен Радев на среща с представители на Асоциацията на организациите на българските работодатели (АОБР), съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
"Бизнесът също трябва да направи своите изводи за равнището на заплащане на труда и отлива на квалифицирани кадри през последните години", е заявил президентът. Той е бил категоричен, че ще продължи да подкрепя българските компании да разширяват връзките си с търговски партньори, не само от ЕС, а и от Близкия изток и други перспективни региони.

 

Държавният глава Румен Радев е подчертал, че България продължава да изостава от другите страни от Централна и Източна Европа по редица икономически показатели в рамките на общия европейски пазар. И е добавил, че сравнението само с ниската база от миналото не е достатъчно, за да се обясни разширяващата се разлика в това отношение.
 
В срещата, проведена на "Дондуков"2, са участвали работодателски организации - Българската стопанска камара (БСК), Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българската търговско промишлена палата (БТПП) и Камарата на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4440 |09.12.2018 Димитър Радев: Цените и доходите ще се доближават към средните в Европа . 7| 4984 |08.12.2018 Румен Радев: Хора, които не почитат книгите, вземат решения . 8| 4543 |08.12.2018 Румен Христов: Възможна е коалиция с ДСБ за евроизборите . 0| 3755 |03.12.2018 Радев: На път сме да преизпълним целта от намаляване на емисиите с 20% за 2020 г. в сравнение с 1990 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads