Реклама / Ads
0| 5093 |17.01.2017 НОВИНИ

Румяна Бъчварова: За първи път бюджетът на МВР е стабилизиран

.
Румяна Бъчварова
За първи път от последните години бюджетът на МВР е стабилизиран. Това заяви министърът в оставка Румяна Бъчварова след работна среща с полицейските началници във Велико Търново.
 

"И ако през предишни години допълнително се е налагало от бюджета да бъдат давани 220 милиона, 170 милиона лв. за 2015г, през тази година ние приключваме без задължения към бюджета", каза Бъчварова. Бъдещият министър на вътрешните работи може с една своя заповед да отмени специализираната операция за противодействие на битовата престъпност, призна министърът в оставка. "Въпрос е на политическо решение, но парите са осигурени. МВР има допълнителни 5 милиона лв. за гориво. Това са много пари. Не е имало досега специализирана операция по линия на битовата престъпност, която да е била подсигурена финансово, а ние го правим и финансово, и кадрово със сътрудниците по охрана, както и с допълнителните средства по ремонта -1.7 милиона лв., така че мога да пожелая само успех", каза Румяна Бъчварова, цитирана от 24 часа.  14 сътрудници по охрана ще бъдат назначени в Областната дирекция на МВР в Търново. Още 7 служители, откомандировани от границата, ще допълнят присъствието на полицай във всяко село, поясни шефът на ОД МВР ст.комисар Димитър Машов.

 

Предстои до месец-два предоставянето на новите автомобили. За търновската дирекция новите патрулки ще са 9. "Който и да е новият министър, надявам се да е добър професионалист и свестен човек и да продължи започнатата работа. Просто трябва да дадем шанс на полицията да си върши работата. Да не я занимаваме с политически интриги, да не си позволяваме да се упражняват хора в риторика по теми, които не познават. Мисля че успяхме в последните две години да създадем спокойна обстановка за работа", отчете Бъчварова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3555 |17.01.2017 Гришо победи в първия кръг на Аустрелиън Оупън . 4| 4262 |16.01.2017 Бъчварова: Прогнозите за 2% разлика между ГЕРБ и БСП са заради Нова година . 1| 5444 |11.01.2017 Снегорин прави партина до полицията, Борисов дава първите патрулки за селата . 3| 12277 |11.01.2017 За първи път! МВР излезе във ваканция, спират убийства и кражби

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads