Реклама / Ads
14| 5414 |18.12.2020 НОВИНИ

Румяна Ченалова с коментар за словото на Ердоган

.
Румяна Ченалова
Струва ми се, че подценяваме една реална опасност. Знаем какво каза Ердоган преди дни на конференцията на ДПС.Това включване освен че е безпрецедентно е и много показателно.Има въпроси на които трябва да си отговорим и обобщението на отговорите никак няма да ни хареса.
 

1.Кога го каза?
Преди избори, точно както го направи преди изборите в България през 2017г.
Тогава коментира избирателните права на българските турци и обвини България в нарушаване принципите на правовата държава и демокрацията.Той, който унищожи безапелационно противниците си, хвърли ги в затвори, наруши човешките им и граждански права...


2.На кого го каза?
На турското малцинство, което утре ще застане пред урните.
На Европа, която го приема като "приятеля на Борисов".Ердоган вече е приятеля и на ДПС, с която доскоро нямаше такива отношения.
На противниците на Борисов и всички партии, които утре ще конкурират ДПС в изборите.


3.ЗАЩО го каза?
Едва ли е от любов и грижа към турското малцинство.
Не е и идейна подкрепа на политиките на ДПС и лидера и.
Чрез мястото, времето и съдържанието на изявлението си, Ердоган заяви за пореден път , че за него е важно кой и как управлява България.
Дали е без значение, че изявлението му беше новина N 1 в турската преса, а Анадолската държавна агенция определи България като бивша турска провинция, в която днес ДПС има 26 представители в парламента.


4.КАКВО всъщност каза?
Не пипайте Борисов, аз съм зад него.
Български турци, идват избори и ДПС е верният избор.


По този начин Ердоган определи лицата и структурите, които подкрепя в България, а защо не и с които вече има отношения.Елементарно е да се мисли, че включването му в конференцията на ДПС е спонтанно и че съдържанието на изявлението не е добре обмислено и дори предварително съгласувано.
Изглежда като коалиция...много опасна коалиция.
И понеже обръщението идва точно преди избори е добре да се помисли срещу кого и какво е насочена.


Лицата, от които зависят изборите са президента, ЦИК и комисиите по места, наблюдателите, застъпниците, представителите на партии.
Единствен от всички български институции, президентът каза "Мутри вън!" и посочи Борисов и управлението му като вредоносни за България.Точно президента е най- големият враг на Борисов, който не може да бъде подценяван защото е институция с международен авторитет и възможности.
ГЕРБ поиска оставката на президента.ДПС също.Защо?


През 2017г. президентът безкомпромисно отговори на нападките на Ердоган - "Няма да позволим да ни учите на демокрация!"
Какво ли си говорят " приятелите Ердоган и Борисов под " шипковия храст."..И срещу кого..
А отскоро ДПС се включи в групата.
"Враговете на нашите приятели са и наши врагове, нали?


Имперските амбиции за възстановяването на Османската империя / а защо не и чрез участие и контрол в управлението...на първо време/, страховете и решимостта да се остане във властта на всяка цена са в състояние да генерират обща воля и действия срещу общите врагове.Най- значимият от тях е президента, номиниран от БСП, което ГЕРБ няма да забрави.Евентуалният му втори мандат е опасен за Борисов и той ще направи всичко възможно за да го осуети.


Първата крачка са изборите за парламент.Запазвайки властта за следващите 4 години, Борисов / с ДПС/ ще контролира отново всички механизми за въздействие и влияние - от силовите структури до медиите.И ще " сложи" свой президент.Така всичко ще е спокойно ...като тиня под мъртви води.Безопасно.Убийствено.
Коалиции.Предателства.Смърт.
Не е зле да се замислим.
Кой ще ни управлява.
На каква цена.
Ще я има ли БЪЛГАРИЯ....

 

Румяна Ченалова, Фейсбук




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5431 |12.12.2020 Ченалова: Времето изтича и ако не впрегнем заедно умовете, идеите, силите и волята си, Борисов ще остане . 41| 11850 |04.12.2020 Румяна Ченалова: Брифинг за ваксинирането, но отговори няма . 11| 5294 |25.11.2020 Румяна Ченалова: Оставането им във властта е възможно само чрез фалшифициране на изборите . 8| 5755 |02.11.2020 Д-р Румяна Тодорова: Пропилени бяха 6 месеца за защита на хората, държавата не си свърши работата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads