Реклама / Ads
3| 3201 |28.09.2022 НОВИНИ

Русия обяви пирова победа след ”референдумите”. Украйна остава непреклонна

.
Установени от Русия служители в четири окупирани региона на Украйна съобщиха за огромно мнозинство от гласовете в полза на присъединяването към Русия, докато Съединените щати планираха резолюция на ООН, осъждаща референдумите като измама. Русия остана непокорна.
 

Набързо организираните гласувания се проведоха в продължение на пет дни в източните региони на Донецк и Луганск, както и в Запорожие и Херсон на юг, които заедно съставляват около 15% от украинската територия.


Преброяването на гласовете от пълните резултати във вторник в четирите провинции варира от 87% до 99,2% в полза на присъединяването към Русия, според назначени от Кремъл служители. Ръководителят на горната камара на руския парламент каза, че камарата може да обмисли анексиране на 4 октомври.


"Резултатите са ясни. Добре дошли у дома, в Русия!“, каза в Telegram Дмитрий Медведев, бивш президент, който е заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия и съюзник на президента Владимир Путин.


Ако Русия анексира четирите украински региона, Путин може да представи всеки опит на Украйна да ги завладее като нападение срещу самата Русия. Путин заяви, че е готов да използва ядрени оръжия, за да защити "териториалната цялост на Русия". Вчера Медведев излезе с ново ядрено предупреждение към Запада и САЩ. 


Но Михайло Подоляк, съветник на Зеленски, каза пред Ройтерс, че Киев няма да се повлияе от ядрени заплахи или от гласовете за анексиране и ще продължи с плановете си да си върне цялата територия, окупирана от нахлуващите руски сили.


Подоляк каза, че украинците, които са помогнали на Русия да организира референдумите за анексиране, ще бъдат обвинени в държавна измяна и най-малко пет години затвор. Украинците, които са били принудени да гласуват, няма да бъдат наказвани.

 

Дипломати казват, че дрънкането с ядрено оръжие е опит на Русия да изплаши Запада и да намали подкрепата си за Украйна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3753 |27.09.2022 Столтенберг: Русия трябва да знае, че ядрена война не може да бъде спечелена . 24| 4683 |27.09.2022 Както всички очакваха Кремъл да обяви за “референдумите”: Близо 100% от гласувалите са “за” присъединяване към РФ . 0| 2694 |27.09.2022 Здравните власти обявиха реда и препоръките за адаптираните COVID ваксини . 1| 3136 |27.09.2022 Експерт по международни отношения: Стратегията на Русия е максимално да удължи войната

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads