Реклама / Ads
8| 3257 |19.01.2023 НОВИНИ

Русия още не е казала защо търси Христо Грозев

.
Руската федерация все още не обяснила защо издирва журналиста Христо Грозев. Това стана ясно по време на изслушването на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев пред Комисията за контрол над службите за сигурност в Народното събрание. 
 

Шефът на МВР обясни, че е поискал обяснение от Москва по каналния ред, но от Москва все още не са отговорили. Десислава Иванова, директор Дирекция “Източна Европа и Централна Азия" в МВнР, съобщи, че е изпратено официално писмо подписано от служебния министър на външните работи до всички комисии.

 

Десислава Иванова, директор Дирекция “Източна Европа и Централна Азия" в МВнР, съобщи, че е изпратено официално писмо подписано от служебния министър на външните работи до всички комисии.

 

Комисията реши да слее първа и втора точка от дневния ред, като втора е обсъждане на Проект на решение относно действия на българската държава срещу обявяването на българския разследващ журналист Христо Грозев за издирването от правителството на Руската федерация, внесен от Андрей Гюров и група народни представители на 05 януари 2023 г.


Атанас Зафиров от БСП заяви, че няма да подкрепят проекторешението, предават от БГНЕС.

 

Петър Петров от “Продължаваме промяната" подчерта, че нито той, нито партията му разбират защо проекторешението предизвиква недоумение, след като „каква държава бихме били, ако не защитаваме гражданите си".


Николай Дренчев от “Възраждане" коментира, че това, че някой има черен печат, не означава, че трябва да се дискутира в комисия, като даде за пример лидера на партията Костадин Костадинов, който има забрана да влиза в Украйна.


Предложението на Дренчев е да не се гледа изобщо Проектът на решение на ПП, но то беше отхвърлено с 4 гласа “за", 7 гласа “против" и нито един “въздържал се"


Стефан Янев от “Български възход" поиска на следващо заседание да бъде видян текстът и чак тогава да се пристъпи към гласуване. За неговото предложение гласуваха "за" 10 народни представители, нито един против, а един се въздържа. Така предложението на лидера на БВ беше прието.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 3074 |19.01.2023 Патриарх Кирил със зловеща заплаха: Всяко желание да се унищожи Русия ще означава край на света . 20| 3318 |18.01.2023 Русия обвини САЩ в глобална хибридна война . 11| 3043 |18.01.2023 Зеленски за Днипро: Русия се превърна във враг на цялото човечество . 17| 3770 |17.01.2023 Путин: Да се прекрати действието на устава на СЕ и на Конвенцията за защита правата на човека в Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads