Реклама / Ads
0| 5130 |02.05.2022 НОВИНИ

Руска телевизия плаши с ядрена война и показва как ракета „унищожава“ Берлин, Париж и Лондон /видео/

.
Източник: стопкадър, Россия 1
Популярно руско предаване по канал „Россия 1“ показа на зрителите какво би се случило ако ядрена ракета удари Берлин, Париж и Лондон. В симулацията ракетата е изстреляна от Калининград в Балтийско море. Тя достига Берлин за 106 секунди, Париж – за 200 секунди и 202 секунди до Лондон.
 

В предаването участва и лидерът на националистическата партия „Родина“ Алексей Журавльов. В коментар за симулацията той отбелязва, че при това положение Великобритания вече няма да съществува.

 

„Една „Сармат“ и това е – Британските острови са съществували някога, Британските острови вече не съществуват“, казва сериозно Журавльов.

 

Другият участник в предаването – Евгейни Попов от партия „Единна Русия“, казва, че Великобритания също има ядрени оръжия и подобна атака с ракета „Сармат“ ще доведе до това, че никой няма да оцелее и от двете страни.

 

Потресаващото е, че въпреки страховитата тема, усмивките остават върху лицата на част от събеседниците.

 

„Руската телевизия продължава да заплашва с ядрени удари срещу западните държави, отчаяно се опитва да ги възпира да продължат да помагат на Украйна. От друга страна, това е първият държавен телевизионен водещ, който не изглежда нетърпелив да умре за Родината, спорейки с депутат, който е щастлив с тригера“, коментира в Twitter създателят на руския медиен регулатор.

 

Според различни съобщения е възможно Владимир Путин да обяви пълномащабна война на Украйна на Деня на победата 9 май.

 

В отговор на западната подкрепа за Украйна Путин нареди на военните да изстрелят тестово своите ракети „Сармат“, известни и като „Сатана II“.

 

Според „Дейли мейл“ миналата седмица руският лидер се е похвалил, че хиперзвуковите ракети на страната му могат да „пробият всички съвременни защити“ и да бъдат готови да ударят Обединеното кралство „до есента“.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4593 |01.05.2022 Заков: Г-н Кулеба е прав. Който не доставя оръжия на Украйна, подкрепя руската агресия . 0| 3194 |29.04.2022 Журналистката от Свободна Европа Вера Гирич е убита в ударен от руска ракета блок в Киев . 0| 3234 |28.04.2022 Митрофанова плаши ако дадем оръжие на Киев, кани Кирил Петков да посети Донецк и Луганск . 0| 3393 |28.04.2022 В ДНР се уплашиха и отмениха „парада“ на 9 май

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads