Реклама / Ads
0| 5000 |17.05.2022 НОВИНИ

Руски източник: Путин е опериран и ще го оперират пак

.
Владимир Путин Източник: БГНЕС
Миналата седмица, в нощта на 12 срещу 13 май, руският президент Владимир Путин е претърпял спешна операция, предстои му още една. Това твърди популярният руски Telegram канал „Генерал СВР“.
 

„В петък, 13 май, руският президент Владимир Путин проведе среща чрез видеоконферентна връзка с постоянните членове на Съвета за сигурност на Русия. Срещата беше редова, без значими дискусии и още повече без вземане на решения. Всичко би било наред, но руският президент Владимир Путин не проведе тази среща в реално време. Встъплението беше записано предварително, а закритата част премина с помощта на компютърна графика и технологията Deepfake, за да се създаде илюзията за присъствието на Путин. Трябва да кажем, че „експериментът“ беше успешен.

 

Част от участниците в съвещанието бяха наясно какво се случва, а останалите толкова се страхуват от Путин, че не можаха да допуснат мисълта за „подмяна“. Внимателните наблюдатели забелязаха отсъствието на заседанието на ключовата фигура на Съвета за сигурност Николай Патрушев, той не пожелал да участва в „цирка“ и бил зает с по-важни неща. Вячеслав Володин и Валентина Матвиенко не бяха поканени да участват в срещата, опасявайки се, че ако експериментът се провали, тогава тези двамата може да се разприказват в близкото обкръжение, а подобни ексцесии са недопустими. Путин е провел разговора с Шолц лично.

 

Сега основната причина, поради която руският президент Владимир Путин отсъства и защо беше устроен експериментът на срещата. В нощта на четвъртък, 12 май, срещу петък, 13 май, Путин се е подложил на хирургична процедура за отстраняване на течност от корема. Процедурата преминала нормално, без усложнения. ОБРЪЩАМЕ ВНИМАНИЕ, че тази хирургична процедура не е хирургичната операция, която се препоръчва на президента и която тепърва ще се състои“, пише каналът.

 

Информацията е непотвърдена, но тя се съгласува с данните, които неотдавна озвучи Алексей Арестович, съветник на кабинета на президента на Украйна. Според него след 9 май Путин е имал нужда от спешна медицинска помощ през нощта. Може би става дума именно за тази операция. В последните години упорито се носят слухове за сериозно и дори фатално заболяване на Путин. Един от първите, които заговориха за това, беше руският политолог Валерий Соловей, с когото някои руски медии свързват въпросния канал „Генерал СВР“.

 

Наскоро бе публикувано голямо разследване, според което Путин навсякъде е придружаван от внушителен екип от лекари. Според журналисти хирург-онколог прекарва най-много време с диктатора. Наличието на рак при Путин наскоро беше споменато и лично от ръководителя на военното разузнаване на Украйна Кирил Буданов. Според Христо Грозев, създател и ръководител групата за журналистически разследванияя Bellingcat обкръжението на Путин смята, че той е неизлечимо болен.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3751 |17.05.2022 CoolCola, Fancy и Street - руските заместители на популярните напитки . 0| 3376 |17.05.2022 Путин: Някои европейски страни не могат напълно да се „откажат“ от руския петрол . 0| 3245 |17.05.2022 Бойците от батальона „Азов“ не заслужават да живеят, заяви руски депутат, участващ в преговорите с Киев . 0| 6851 |17.05.2022 Западни медии: Руските войски се опитват да запазят границата от украинското настъпление

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads