Реклама / Ads
6| 4473 |26.08.2023 НОВИНИ

Руски разследващ журналист: Без Пригожин империята му няма да продължи да съществува

.
Руският разследващ журналист Андрей Захаров Източник: Стопкадър: Нова телевизия
Що се касае до командирите на ”Вагнер”, те имат проблеми с военното министерство. Те не искат да работят за военното министерство. Аз не съм сигурен, че империята на Пригожин ще продължи да съществува. Тя е в голяма степен свързана с личността на Пригожин. Без него тази империя няма да работи. Военното министерство няма капацитет да управлява тази империя.
 

Това заяви пред Нова телевизия руският разследващ журналист Андрей Захаров.

 

По думите му "Вагнер" е много ефективна група.

 

"Като ефективна група, тя може да работи само с Пригожин. Тези хора знаят, че Пригожин може дори да ги пребие, ако правят нещо лошо", отбеляза журналистът.

 

Запитан как би коментирал думите на руския президент Владимир Путин, който каза, че "Пригожин е човек със сложна съдба, но грешките му бяха сериозни", Захаров каза следното:

 

"Според мен ще има някакви почести на Пригожин. От друга страна, няма да го правят голям герой. Това изказване за мен означава, че именно Путин стои зад това покушение. Той показва на всички хора в Русия, че това нещо може да се случи на всеки в Русия. Всички бизнесмени, като видяха това нещо, те казаха "Боже Господи!" И те много се страхуват от Путин", посочи още той.

 

Разследващият журналист припомни, че Пригожин се е срещал с Путин в Кремъл в началото на юни. По думите му руският лидер е дал дума, че няма нищо лошо да се случи с лидера на "Вагнер".

 

"Пригожин е голям мистификатор. Винаги, когато говорим за него, трябва да оставим малка вероятност, че той е жив. Но трябва да помислим за фактите. Той първо е пътувал от Мали до Дамаск. След това е пътувал от Дамаск до Москва. Вероятно е слязъл в Дамаск. След това е имал срещи в Москва и след това е пътувал до Санкт Петербург. Няма начин той да се скрие. Много е важно, че хората, които бяха на този самолет, имам предвид Уткин, Чикалов и др., са ключови фигури. Ако Чикалов е пътувал на този самолет, това вероятно означава, че със сигурност Пригожин е бил на този самолет", изтъкна той.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3435 |24.08.2023 МС подготвя график за поетапен преход на рафинерията на „Лукойл“ към неруски петрол . 18| 4098 |23.08.2023 Руски пилот се предаде на Украйна заедно с вертолета си, първо извели семейството му . 26| 2815 |23.08.2023 ISW: Украйна напредва в Запорожие, руските войски се прегрупират, за да удържат . 8| 2683 |22.08.2023 Украйна съобщи за потенциално значим напредък на контраофанзивата срещу руските сили

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads