Реклама / Ads
36| 7081 |29.08.2023 НОВИНИ

Русофили и цяла болница скочиха върху съветника на военния министър. Защо?

.
Политическо лице с привилегии, деца и лечебно заведение бяха въвлечени в един скандал, който от снощи започна да ври в социалните мрежи. Ще стигне ли до точка на кипене? Не е ясно. Тролове и проруски сайтове у нас, които многократно са разпространявали фалшиви новини обаче подеха темата. Затова е важно фактите да бъдат изяснени, преди скандала да излезе извън контрол.
 

Сюжетът 

 

Политик от “Демократична България” пристигнал в "Пирогов" с детето си снощи, държал се арогантно и поискал дете от шоковата зала да бъде изведено, за да може неговото “с една малка раничка” да бъде настанено. Историята е разказана от медицинска сестра, а от лечебното заведение говорят за агресия в Спешното отделение и "лош пример" от публични лица, които проявяват неуважение към медицинското съсловие и структури.

 

Кой е политикът? 

 

Политикът, който е намесен в скандала, е Мустафа Емин. Той е учредител на местната организация на ДБ в Рибново, член на Националния съвет на "Да, България", кандидат за депутат от Кърджали и настоящ съветник на военния министър Тодор Тагарев.

В негова защита скочиха очаквано от “Да, България”, които го определят като честен политик и експерт, който никога не би си позволил подобно поведение. 

 

Коя е медицинската сестра? 

 

Неда Диманова е медицинската сестра, която разказва въпросната случка от снощи. Жената всъщност не е безизвестна. От материал на в. "Телеграф" още през 2020 г. става ясно, че освен медицинска сестра, тя бие и камбаните в катедрала "Св. Александър Невски" и преди време отказала да бъде интубирана и преборила с молитви COVID-19. За Неда Диманова е разказвано многократно в различни медии.


.

Кой разпространява разказа? 

 

Има позиция на УМБАЛСМ “Пирогов”, където Диманова работи, както и официалната позиция на “Да, България”, които са сезирали Националната контролна комисия и призовават за пълно изясняване на фактите. Освен тях обаче историята се появи в разпространяващи дезинформация проруски сайтове. Сред тях е медията на Мартин Карбовски и сайта на Явор Дачков например. Историята е подхваната и от някои представители на БСП (като Александър Симов).

 

Истината трябва да бъде изяснена. Ако има политик, който е злоупотребил с власт и се е държал арогантно, той трябва да понесе своите последствия. Медиците са там, за да пазят собственото ни здраве и за жалост това няма да е първият път, в който те са обект на агресивно поведение, което по никакъв начин не бива да се превръща в норма. 

 

Но…

 

Важно е още да се спомене, че е недопустимо подобни сюжети, които касаят здравето на хората, да се използват за черпене на политически дивиденти. 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2616 |23.08.2023 Заловиха 28 мигранти в Бургас, две бременни жени и дете са в болница . 0| 2727 |22.08.2023 Жълт код за опасно време в почти цялата страна, остава в сила бедственото положение в Свиленград . 18| 3045 |15.08.2023 Сирени завиха по тъмно в цяла Украйна . 1| 2521 |15.08.2023 Детското отделение на врачанската болница спря приема до края на август

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads