Реклама / Ads

19| 4958 |21.07.2020

Съдът постави под въпрос обвиненията към Пламен Бобоков и намали гаранцията му на 10 хил. лв

.
Източник: БГНЕС
Специализираният наказателен съд намали паричната гаранция на бизнесмена Пламен Бобоков от 1 млн. лв. на 10 хил. лв. Освен драстичното намаляване на сумата съдът посочва, че информацията, разменена между Бобоков и секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов, на която се крепи обвинението, не е секретна, а от публични източници. Съдът също така заявява, че не са настъпили вредни последици от споделянето на тази информация, каквито трябва да са налице за обвинението по чл. 282 от НК.

Решението на съда е  видно от определението цитирано от  "Дневник".

 

Припомняме, че Пламен Бобоков бе задържан два пъти и му бе постановена и в двата случая най-високата парична гаранция. Първата парична гаранция от 1 млн. лв. му бе наложена и платена с първото обвинение - за промишлените отпадъци, по което е обвиняем и задържан под стража брат му Атанас Бобоков и още четирима души.
Втори път му бе наложена парична гаранция в същия размер при повдигането обвинение по ново дело след влизането на прокуратурата с въоръжени служители на "Бюро за защита" на главния прокурор в президентството на 9 юли. Обвинението към Бобоков е за сговор с президентския секретар Узунов "за извършване на престъпления". Именно тази втора гаранция Пламен Бобоков обжалва и съдът я намалява на 10 хил. лв.

По това обвинение съдът намира, че желанието на Бобоков да разполага с предварителна информация би могло да подкрепя тезата на прокуратурата, но "на пръв поглед". И с уточнението, че "предвид етапа на досъдебното производство

тепърва предстои събирането на допълнителни доказателства,

които от своя страна биха могли да потвърдят или разколебаят обвинителната теза". Но допълнителната конкретика и анализ на събраните до момента доказателства е правомощие на съда, който ще гледа делото по същество, в случай че обвиняемият бъде предаден на съд, уточнява съдът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay Donate now
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Пружини в униформи пазят мафията и се страхува от гражданите. 14 въпроса 29| 9887 |19.07.2020 . Весела Лечева: Само оставка не решава въпроса, трябва да се смени моделът 20| 4199 |19.07.2020 . Главсекът на президента: Г-жа Петкова не отговори на писмата ни с въпрос защо ”студения резерв” отиде във Варна 11| 5349 |17.07.2020 . Манолова с вълна от въпроси за машинното гласуване. Пита кой го саботира 13| 4431 |17.07.2020

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads

НАЙ-ЧЕТЕНИ

    Реклама / Ads

    БЛОГОВЕ