Реклама / Ads
2| 3793 |06.06.2019 НОВИНИ

Съдът решава за арестите на Евгения Банева и Маринела Арабаджиева

.
Съдът решава дали да остави в ареста Евгения Банева и Маринела Арабаджиева.
 

Банева ще направи пореден опит да промени мярката си за неотклонение, след като френските власти я предадоха на разследващите у нас. Това решава днес Апелативният специализиран наказателен съд. 

 

В края на октомври миналата година, семейство Баневи бяха задържани на летището в Ница, а месец по-късно екстрадирани в България. Двамата са обвинени в участие в организирана престъпна група за пране на пари и данъчни престъпления. Миналата седмица, по искане на защитата, съдът назначи на Евгения Банева съдебно-медицинска експертиза. Резултатите от нея ще определят и дали задържаната ще остане в ареста.

 

Съдът разглежда мярката за неотклонение и на . Преди дни магистратите я оставиха в ареста заради опасност тя да се укрие или да въздейства върху свидетели по делото.

 

Съдът не уважи твърденията на защитата за тежко здравословно състояние на обвиняемата. Магистратите решиха, че има достатъчно доказателства за участието ѝ в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари, с участието на съпруга й Ветко и сина й Вълчо.

 

При специализирана акция в края на август, в техен хотел в София бяха открити 10 милиона лева. Тогава съпрузите бяха обявени за международно издирване и заловени половин година по-късно в Барселона.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3702 |04.06.2019 Решават размера на санкциите за европроектите . 24| 14342 |01.06.2019 Вени Марковски: Цветанов решаваше кой е крадец, кой - мошеник, кой - убиец и кой - детеубиец . 1| 3813 |31.05.2019 Съдът решава да пусне ли от ареста бившия председател на ДАБЧ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads