Реклама / Ads
4| 4808 |30.11.2015 НОВИНИ

Съдии: Скандалът със записите с Ченалова и Янева да се разнищи

.
Източник: БТВ
Точно това е един от най-големите проблеми във връзка със записите (разговорите между съдийките Ченалова и Янева), които, както виждате, вече продължават и с конкретни изявления на един от замесените в случая. За нас е много трудно в момента да обясняваме, че никой не ни вика по кабинетите при положение, че излиза публично информация, че това е ставало от председателя на СГС спрямо един от съдиите, каза по БТВ членът на УС на Съюза на съдиите в България Иван Георгиев.
 

Не е тайна, че има съдии, които са били привиквани, обаче те са малцинство. Това в момента трудно може да се обясни на българските граждани, тъй като обликът на съдебната система не се определя от хилядите честни и почтени съдии в нея, които никой не ги знае и познава и няма наблюдение върху техния труд, а се определя от такива случаи, допълни съдия Весислава Иванова.

 

И когато те не се разследват, няма как този облик да се промени. Ние сме най-заинтересовани в случая този скандал да се разнищи и, и хората, които са виновни, ако има такива, да понесат съответната отговорност, каза още Иванова.

 

Настояваме да се провери съдържанието на тези записи. Ние не твърдим, че тези записи са законни, ние не твърдим, дори, че са автентични. Но относно автентичността на тези записи въпросът вече дори не се поставя.

 

След излизането на тези записите продължават проверки и няма човек, който да е опровергал това, че тези разговори са се състояли. Но за нас е важно именно съдържанието на тези разговори, доколкото то рефлектира не само на съдебната система, а като цяло върху управлението на държавата – да стане ясно това вярно ли е, не е ли вярно, кои са хората, които са замесени в случая, каза Иван Георгиев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5705 |27.11.2015 Местан за записите: Манджа, поръсена с лют пипер-Пеевски и прицел-Борисов . 6| 6129 |26.11.2015 Нажежава се: Турция крие от Русия записите за сваления самолет . 5| 7620 |20.11.2015 Скандалът с ваксините се разраства! И другата ваксина от Турция не е разрешена у нас . 8| 4895 |16.11.2015 Пак искат оставката на Цацаров, ВСС се зае със записите "Янева-Ченалова"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads