Реклама / Ads
61| 7506 |10.10.2013 НОВИНИ

Съдия Ангелова по делото срещу Цветанов си направи отвод

.
Цветан Цветанов
Съдия Димитрина Ангелова, докладчик по делото срещу Цветан Цветанов, си направи отвод. Тя заяви, че процесът е натоварен с много високи обществени очаквания и не иска да накърни доверието в съдебната система.
 

Прокуратурата поиска отвод на Димитрина Ангелова заради публикации в пресата, които я свързват с близки отношения с адвокат Менко Менков, адвокат по делото срещу Цветанов, съобщи Фокус. Според Менков и Цветанов, това искане на Прокуратурата е опит да бъде забавен процесът. 

Преди това дългогодишният депутат от германския Бундестаг Ханс-Петер Уул се появи заедно с бившия вицепремиер Цветан Цветанов по делото за възпрепятстване на разрешение за СРС. Уул е и адвокат и също е част от защитата на екс вицепремиера.

Уул познавал Цветанов от момента, в който той поел ръководството на МВР и видял в него решимост за реформи в министерството; бил впечатлен от постиженията на Цветанов в борбата с организираната престъпност. Щял да наблюдава процеса срещу Цветанов и ще пише доклад за ЕК и германското правителство. На свой ред Цветанов заяви, че не му е приятно да е подсъдим, но пък вярвал в правосъдната система. 

Към делото е налице голям медиен интерес.

След това прокуратурата поиска отвод на председателя на съдебния състав по делото срещу Цветан Цветанов. Адвокат Менко Менков обясни, че тъй като прокуратурата се позовава на публикации от булевардната преса, той ще представи граждански искове, които е подал срещу представители на медиите, с които се отричат тези публикации. Искането на прокурора е обидно не само за съдебния състав, но и за всички съдебни инстанции, тъй като с позоваването на тези публикации, прокуратурата счита, че процесът е предубеден, каза адвокат Менко Менков, предаде Фокус. Прокуратурата не желае на нашия подзащитен да бъде осигурен прозрачен и безпристрастен процес. Цели се само отлагане на неминуемия изход по делото, каза Менков.

Адвокат Ханс-Петер Ул също обясни, че искането на Прокуратурата е абсолютно неоснователно и съдът трябва да го отхвърли, тъй като подсъдимият има право на бърз процес. Има съмнение, че ако бъде прието това искане на прокуратурата, ще мине много дълго време, и след определянето на нов председател, може пак да се поиска отвод, за да се забави съдебният процес.

Цветанов подкрепи тезата на адвокатите си, че искането е несъстоятелно. Той заяви, че не приема обвиненията и настоява за бърз, прозрачен и справедлив процес, който да не бъде отлаган. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6007 |07.10.2013 Адвокат Менков: Делото срещу Цветанов не е засекретено . 7| 5436 |07.10.2013 Отложиха делото срещу Кокинов . 1| 5169 |04.10.2013 Отложиха делото срещу Галеви за декември . 2| 4931 |24.09.2013 Отложиха делото срещу Октай, Доган пак го няма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads