Реклама / Ads
4| 3685 |08.06.2021 НОВИНИ

Сагата ”Бетономорие”: Бетон се лее на ”Смокиня”

.
България добавя поредната страница към печалната сага “Бетономорие”. На плаж “Смокиня” е започнало поредното незаконно строителство, а за него алармира инженер от Камарата на геодезистите в България. Проблемът - от седмици по една от най-красивите за родното Черноморие плажни ивици се поставят бетонни пети, а от началото на този месец багери упорито ги вкопават в земята.
 

Какво точно се случва на “Смокиня” не може съвсем да се види. Обектът е заграден, а ивицата не попада за пръв път в общественото полезрение за тази година.

Само допреди месец Министерството на туризма глоби концесионера на плажа с близо 4 хиляди лева заради нарушена цялост на плажната ивица. Той обаче твърди, че всичко е законно и разполага с нужните разрешителни, а тежката техника, която се появи, е напълно законна.  

 

ФрогНюз припомня, че багерите на плаж “Смокините - север” край Созопол предизвикаха скандал, след изтекли в социалните мрежи снимки. Проверката на място е установила, че по цялата си дължина плажът е с нарушена повърхност и следи от верижна техника. На места теренът е бил заравнен.

 

За поредния багер на плаж “Смокиня” пък се заговори миналата седмица. Кметът на Созопол обясни, че не виждал строителство, а монтажни дейности. 

Пред OFFNews инж. Йоан Каратерзиян от Камарата на геодезистите в България обясни, че е сезирал служебния премиер Стефан Янев за случващото се, както и МРРБ, Министерството на туризма и президента Румен Радев. 

 

"Вулгарното отношение към изключителната държавна собственост от страна на част от временните ползватели (т.нар. концесионери) на изчерпаемите природни ресурси на страната ни, очевидно е породена от впитото в общественото мнение от страна на досегашното управление, че всичко им е позволено, когато веднъж са стъпили на “своя” плаж", пише той до ведомствата. 

 

Според специалиста от министерството на околната среда и водите са се заели сериозно с проблема, а дали Министерството на туризма и МРРБ вършат нещо не знаел. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3650 |28.05.2021 Новият инвеститор на „Алепу“ обичал природата, но все пак ще продължи с бетонирането . 6| 2948 |19.05.2021 Ексдепутат от ДБ за Плана за възстановяване: Много лесно се източват парите от бетон и тръби . 5| 3165 |17.05.2021 Бетономорие: Има ли нарушение на ”Смокините - север”? . 10| 4377 |16.05.2021 Бетонови блокчета на хоризонта: Каваци се превръща в Слънчев бряг?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads