Реклама / Ads
12| 3650 |12.01.2022 НОВИНИ

Сагата Джокович: Ноле обвини агента си в невярно попълнена информация

.
Продължава сагата с Новак Джокович. След обявената проверка от страна на австралийските власти пътувал ли е топ тенисистът до Испания преди влизането си в Австралия, сърбинът посочи, че става дума за грешка, допусната от агента му при попълване на декларацията за пътуване.
 

В документа е посочено, че сърбинът не е пътувал до други държави 14 дни преди пристигането му в Австралия. Появиха се, обаче, снимки, че в този период тенисистът е бил в Испания.

 

Джокович признава, че се е срещал с журналист от френска медия, след като вече е бил заразен с коронавирус и това е било "грешна преценка".

 

"Искам да подчертая, че се постарах да осигуря безопасността на всички и проведох своевременно тестове. Присъствах на баскетболен мач в Белград на 14 декември, след което стана известно, че у редица хора е бил установен COVID-19. Нямах симптоми, но си направих бърз антигенен тест, който беше отрицателен. Въпреки това си направих и PCR тест.

 

На следващия ден посетих мероприятие в Белград, за да наградя деца, като преди това си направих нов тест за антитела, който беше отрицателен. Нямах никакви симптоми, чувствах се добре. Нямах все още резултатите от официалния тест. На следващия ден, 18 декември, бях в своя тенис център в Белград, за да изпълня ангажимент към френското издание "Екип". Отмених всичките си останали ангажименти. Спазвах социална дистанция и мерки, като свалих маската си единствено за фотосесията. На връщане към дома ми след интервюто, за да се изолирам за определения период, си дадох сметка, че съм направил грешка. Трябвало е да откажа този ангажимент, но не исках да подвеждам представителите на изданието", пише в изявлението на Джокович.

 

Предстои министърът на емиграцията Алекс Хоук да вземе решение дали визата на топ тенисиста да бъде анулирана и съответно той да бъде депортиран. Адвокатите на Джокович са предоставили още информация, нужна за вземането на решението.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 3357 |11.01.2022 Сагата с Ноле: Австралия проверява дали Ноле е пътувал до Испания . 9| 3143 |10.01.2022 Ноле отново на корта: Въпреки всичко, искам да участвам на Australia Open . 18| 3747 |09.01.2022 Чичото на Джокович: Не може да се отнасяте така с най-добрия спортист на планетата! . 12| 4321 |06.01.2022 Сръбският президент обвини Австралия в ”лов на вещици” заради Ноле

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads