Реклама / Ads
1| 6902 |31.08.2008 НОВИНИ

Сайтът на Сара Палин качен на български сървър

.
Сайтът на кандидатката за вицепрезидент на САЩ на Републиканската партия Сара Палин се намира на български сървър и се поддържа от наши IT специалисти. Регистрацията на страницата с адрес:http:/palinforamerica.com/ е на сървър в Ню Хемпшир в САЩ.
 
Той обаче е собственост на родната компания за хостинг (т.е. която запазва физическо пространство за данните на сайта и определя откъде ще се изтегля информацията в него) ICDSoft, чийто централен офис е в София, а президентът й се казва Димитър Димитров.

sarah-palin-vogue.jpg "Не знам акаунта на всеки клиент, но дори щабът на губернаторката на Аляска Сара Палин да ни е наел, няма как да съобщя това, тъй като това ще е разкриване на лични данни, а то от своя страна противоречи на политиката на компанията", любезно отказа да коментира  Явор Стоев от ICDSoft. Той е посочен и като лице за контакт в случай на злоупотреба със съдържанието на сайта, който е създаден на 20 юли т.г.
За административни и технически контакти са посочени телефони в град Ванкувър, в щата Вашингтон. Реално обаче според справката в онлайн регистър той се поддържа технически от ICDSoft, която работи с т. нар. дата центрове в САЩ, Хонконг и Германия.
"Имаме отлична репутация и отделът ни за борба със злоупотребите прави всичко възможно нашите сървъри да не бъдат блокирани или включени в някакъв черен списък", гласи презентацията на ICDSoft, излязла на пазара през 1993 г. като фирма за разработване на софтуер. Страницата е подложена на хиляди заявки на американски потребители в секунда, но се отваря без проблем, което показва, че се поддържа много добре. При това при оферта на ICDSoft за месечна такса за хостване от 6 до 10 долара. 

Сара Палин е родена през 1964 г., завършила е комуникации и журналистика и принадлежи към консервативното крило на Републиканската партия. Тя е първата жена губернатор на Аляска и най-младият политик, заемал тази длъжност. Избрана е за поста на 7 ноември 2006

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 6694 |31.08.2008 Червеният депутат Георги Юруков: Опозицията е от „политически мъртъвци" . 4| 5672 |31.08.2008 Откриха колата на изчезналия фотограф Декстър в „Младост" . 0| 5152 |30.08.2008 Върнаха сънародниците ни, задържани в Гърция . 14| 5726 |30.08.2008 Данъчни погват богаташите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads