Реклама / Ads
0| 5642 |25.07.2015 НОВИНИ

Сакскобургготски пред СNN: Разбих мита, че кралските особи не са демократи

.
Симеон Сакскобургготски
Все още искам да разбера причината за смъртта на баща си цар Борис ІІІ, заяви бившият премиер Сакскобургготски в интервю на журналистката Кристиан Аманпур за СNN.
 
В рубриката на "Невероятни съдби" тя прави интервю със сина на цар Борис ІІІ в православен храм, като разговорът е с акцент смъртта на последния български монарх.

Сакскобургготски търсил из архивите какво точно се е случило, но нищо от декласифицираната информация не разкрило истината. Той обаче смята, че не става дума просто за инфаркт. Московските архиви не е били единственият приоритет на сина. Той искал като син да разбера каква е истината. И още имал съмнения, обясни Сакскобургготски: Баща ми нямаше проблеми със сърцето, но беше под огромен стрес. Така че може да е получил инфаркт и без външна намеса, но агонията му в продължение на две седмици подсказва, че има нещо повече от това, казва още Сакскобургготски. Сам той винаги се чувствал с 12 години по-стар, защото станал цар само на 6 години, а за да встъпи в тази роля, трябвало да е поне на 18.

 

Той останал приятно изненадан и не очаквал толкова топло посрещане от българите при връщането си в родината след 50 години изгнание: Бях толкова развълнуван, почти до сълзи. Мисля, че това се дължеше и на ролята на баща ми.

 

Кандидатирал се за премиер, защото след 50 години в изгнание сметнал, че това е най-добрият начин да подаде ръка на страната си. Почувствал се много добре, защото разбил мита, че кралските особи не са демократи. Дотогава никога не вярвал, че ще се върне в България, дори смятал, че децата му няма да доживеят да видят промяната. Смята, че е направил много, за да върне родината си на европейската карта: Направих много, за да поставя България на картата по много различни начини, чрез факта, че изведнъж станах министър-председател, което е необичайно, но това помогна да бъде привлечено вниманието на хората и на политиците към България.

 

Опитът ми от частния сектор и връзките ми с европейските кралски дворове помогнаха много, за да бъдат отворени вратите на НАТО и Европейския съюз, което беше и основната цел, заявява още Сакскобургготски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6454 |23.07.2015 Гърмен пак пред бунт! Скандална кметица продава Ковачевица за стотинки . 1| 4557 |23.07.2015 Маскирани задигнали 120 бона в Силистра пред очевидци . 0| 4546 |22.07.2015 Митов: Реформа на Конституцията само за пред чужденците не върши работа . 0| 4501 |22.07.2015 Миков: Предлаганите промени в Конституцията не гарантират по-бърз и по-справедлив процес

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads