Реклама / Ads
13| 11651 |25.05.2020 НОВИНИ

Само във Фрог: Арестуваният служител от НСО бил близък с двама уволнени гардове за връзки с организираната престъпност

.
Арестуваният служител от НСО за убийството на Станка Марангозова е бил в близки отношения с уволнените през 2013 г. двама гардове от същата служба. Това разкриха пред Фрог нюз източници от самата служба. Те обясниха, че когато излязла информацията за колегата им Борис Иванов, всички били предупредени да си траят.
 

В интервю в началото на 2013 година бившият шеф на МВР Цветан Цветанов съобщи пред медиите, че двама гардове от НСО са уволнени за връзки с организираната престъпност. Той уточни, че единият от тях дори е пазил експремиерът Сергей Станишев. Според източниците ни въпросните служители след време отново се върнали на работа с решение на съда. На всички, обаче направило впечатление, че те поддържат близки отношения с Борис Иванов.

 

Той пък минавал, според колегите си за „дребен тарикат“. Бил в авангарда, като имал отговорност преди дадено мероприятие да проверява със специална апаратура за взривни устройства. Заради специфичния цвят на косата всички неофициално му викали „Рижия“.  Източниците ни са категорични, че той не се отличавал с някакви по-специални  професионални качества. Именно затова всички гардове били изненадани след неговия арест. Служителите от НСО споделиха, че са възмутени от съобщението на институцията им за това, че службата съдейства на разследващите. „Да беше от нас сигнала, ама не е. При нас почти няма контрол за това кой какъв стандарт на живот води и откъде са парите му“, допълниха те, като уточниха, че прекият началник на Борис Иванов би трябвало да следи за тези неща.  

 

Припомняме ви, че прокуратурата посочи Иванов като човекът, който е организирал разстрела на жената. Твърди се, че именно той е свързал поръчителя Иво Масларов  с преките екзекутори.  Фрог пък от своя страна ви информира за пряката връзка между Масларов и друг известен представител на ъндърграунда- Красимир Каменов-Къро. Според службите не е изключено и той също да има пръст в престъплението.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5054 |25.05.2020 За първи път: Само 6 са новозаразените с коронавирус за денонощие . 0| 4891 |24.05.2020 Слънчево ще е само до обяд . 1| 4614 |23.05.2020 Пакистан потвърди смъртта на 97 души от разбилия се самолет . 0| 4419 |23.05.2020 Слънчево време, само на изток слаби валежи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads