Реклама / Ads
9| 32314 |25.05.2020 ЪNDERGROUND

Версия на службите: Къро е приютил издирвания за убийство чрез Интерпол Иво Масларов

.
Красимир Каменов-Къро
Соченият за наркобос Красимир Каменов-Къро е приютил в ЮАР издирваният за убийство под дърво и камък чрез Интерпол доведен син на Емилия Масларова-Иво Масларов. Това е една от работните версии на спецслужбите, научи Фрог от вътрешни източници.
 

Припомняме ви, че според прокуратурата именно Масларов е поръчал екзекуцията на Станка Марангозова, разстреляна на 10 октомври м. г.  Малко известен факт е, че Къро и Масларов се познават от близо 30-години. Станали особено близки след като двамата били част от групировката ВИС-2.

 

След разпада й, те продължили да действат по „съвместни проекти“, свързани с престъпления, твърдят ченгета. Има подозрения, че Красимир Каменов има сериозен принос в ликвидирането на Марангозова. В този период Къро, който иначе от дълги години живее в ЮАР, си е бил в България. Любопитното е, че се завърна в средата на миналата година, но малко преди прокуратурата да съобщи за разкритията около убийството на жената, отново духна за ЮАР.

 

Не се изключва вероятността Къро да е очаквал да бъде задържан и да е напуснал страната, за да избегне правосъдие. Източниците ни са категорични, че след като кацнал на родна земя,  Къро започнал да прилаха схеми, чрез които да източва общински фирми, за да си подсигури луксозен живот по време на престоя си тук. Освен това се заел с изнудване на много хора. Искал на всяка цена да си гарантира солидни доходи. Тези факти, обаче били забелязани от службите. Твърди се, че дори бил на контрол. Припомняме ви, че на 10 март от държавното обвинение пуснаха записи, направени от бившите съдружници на Божков – братята Цветомир и Боян Найденови- Цеките. На един от записите се чува как Черепа им казва, че Къро отишъл при него и го питал „Защо не ме остави да омаам Цеките?”.

 

Сериозни подозрения има и за това, че групата на Къро има пръст в самоубийството на мъжа до журналистката Диана Найденова- строителният предприемач Борис Йорданов, който си тегли куршума в луксозното си возила в началото на 2009 г., след като банка му отказва кредит. Твърди се, че той е бил жестоко притиснат от бандата по метода, приложен и спрямо на Станка,  като не е намерил друг изход, за да се отърве от престъпниците.  

 

Преди около пет години името на Къро нашумя покрай международно разследване за контрабанда на цигари от Турция и бившите съветски републики. Според секретна информация, той действал с партньори, които имали заводи за производство на тютюневи изделия в Молдова, Грузия и Армения. За да върви безпрепятствено далаверата, за корупция се отчитали на камион между 30 000 и 50 000 евро. 

 

Красимир Каменов е собственик  на дружеството „Ауто мобайл“.  То е наследник на приватизираната през 90-те години от хора на ВИС-2 общинска компания „Паркинги и гаражи”. В папките на службите Къро фигурира като финансиста на най-мощната група за трафик на кокаин, действала у нас в края на миналия век. Нещо повече,  именно пред него парите от престъпната дейност се изпирали.  Твърди се, че именно по този начин той е придобил „ Ауто мобайл“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 11602 |08.03.2019 Само във Фрог: Емилиян Гебрев е отровен в гаража му, сочи версия на МВР . 9| 16370 |31.01.2017 Нова версия! Убили Манджуков заради трафик на дрога с контейнери банани . 12| 15556 |17.05.2016 Според службите: Осман Октай и турски политик искали да убият Доган . 16| 21606 |15.01.2015 Основна версия: Митьо Лудия убит за 2 млн.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads