Реклама / Ads
3| 5939 |25.05.2017 НОВИНИ

Само във Фрог: „Дежурен свидетел“ изнудва богати хора за пари

.
Бизнесмени, митничар и лекари от Дупница заливат районната прокуратурата в града с жалби срещу бившия международен шофьор и човек на изчезналите Братя Галеви Красимир Л., научи Фрог.
 
Мъжът за когото Фрог писа през февруари т.г., че се подвизава в София като „дежурен свидетел“ на прокуратурата и различни районни полицейски управления по поръчкови разследвания срещу неодобни хора, има печална слава из целия регион.
К
расимир се е прославил като платен изнудвач,който постоянно пише зле скалъпени истории до компетентните органи,като преди да пусне поредната жалба, се опитва всячески да изнудва ,,жертвата ,,за пари. Но самият тай е стар познайник на полицията в Дупница с проявите си,не една и две през годините.

 През 2009-2011година той е гонен от доста фирми, защото работодателите му установяват щети,нанесени от него за хиляди левове.  Александър Палчев,местен бизнесмен, в две пространни жалби до полицията пръв се оплаква за източени стотици литри горива и фалшифицирани фирмени документи, както и подправени пътни листове, при това десетки.

 

Преписка7455/2009г. категорично установява значими щети и престъпни присвоявания.Образувано е наказателно производство за престъпление по чл.212 ,ал 1 НК.Пак през 2009г. Районна прокуратура привлича като обвиняем Красимир  по преписка 1445,като през 2010 г. постановява ,че в условията на,, продължавано ,,престъпление е извършил множество фалшификации и измами,като от това са настъпили сериозни щети за различни лица.

 

Назначени са подробни съдебно-счетоводни експертизи, разпитвани са десетки свидетели,които го сочат като извършител. Има и очни ставки, и претърсени адреси.

 

Прокурор Олга Смилянова от Районна прокуратура-Дупница изисква и експертизи на негови подписи, за които Л.  отрича да е полагал, но впоследствие се установява безспорно,че са именно негови-над сто подписа.

В отговор той  пуска цели 5 жалби срещу полицаи и следователи в района-до един били корумпирани, предубедени, нарочно го репресирали, служели на мафията и т.н.

Това бил редовният му номер, но имало и втори план-чрез обаждания по предплатени телефони той изнудвал дори полицаи, че ако разследванията срещу него незабавно не бъдат прекратени, ще разкрие,,шокиращи,, данни от личния им живот.

 

Подобни данни има за опит за изнудване на митничар и известен местен лекар,които щели да бъдат злепоставени пред съпругите им със скандални  ,,записи,,,.

От тях, естествено, се искали прилични суми пари.Преписка 1429 от 2011 год.установява,че няма данни за корупция при ченгетата и те съвестно си вършат работата, жалбите му са отхвърлени от прокурор Радослава Митева, а впоследствие още двама прокурори постановяват същото. Полицейският инспектор от Дупница Славчо Мутафчийски се сдобива с цели 7 доноса срещу него, защото си позволил да извърши проверка на действията на Л..

 

 Но и набедените започват да пишат. Започват контра-дела. Така в края на 2011г. Красимир се прехвърля в София и попада в мутренско обкръжение , като започва да се занимава с поръчкови сплашвания.

Пуска и обяви по седмични вестници и сайтове за запознанства, в които описва,че предлага секс на мъже и жени срещу солидно финансово стимулиране.

Започват поредните подавания на жалби със сходен характер-уж принуден да прави нещо насила от мъжете, той ги рекетирал грубо за по 10 000 лв. и в 6 то столично РПУ за първи път буквално пропищели от жалбите му, които се оказали недоказани.

 

Подобен случай има с двама адвокати през 2012г. и 2013г,като липсват всякакви данни набедените да са извършили нещо нередно, поради което досъдебните производства са прекратени.

,,За пари Красимир прави абсолютно всичко,,,описват го приятели и познати.Подвеждан е под отговорност и за лъжесвидетелство, видно от дос ъдебно производство 643/2007 г.,за подправяне на документи-преписка номер1308/2007 г. и заплахи –ДП-805/2007 г.

 

Дамите,станали жертва на секс-тормоз, били част от сценария му. Парадирал с познаствата си с  известен висш магистрат и вероятно близостта му с него му давала сигурност, че всичко вечно ще се потулва.

 

Странното в случая е,че активен помощник в изнудването и рекета била и дамата,с която живеел на семейни начала. И тя звъняла по телефони и искала срещи, уговаряйки доставянето на суми срещу мълчание. Но Красимир Л. , след поредния рекет, подписал декларация-собственоръчно, че изнудва определено лице именно за пари. Тя вече е предадена за експертиза и ще има  дело, убедени са юристи.

 

Тодор Александров

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 16674 |25.05.2017 Само във Фрог: Провалил конкурс в МВР, гласят за директор в МО . 3| 4066 |23.05.2017 Мей: Полицията знае самоличността на атентатора от Манчестър . 1| 4785 |23.05.2017 Самоубиец на ИД окървави Манчестър . 11| 7345 |22.05.2017 М. Андреев пред Фрог: Цацаров вижда в огледалото хора от ЦУМ до х-л „Берлин”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads