Реклама / Ads
8| 11319 |22.04.2019 НОВИНИ

Само във Фрог: Гласят зам.-шефа на ДАНС и баш човека на Пеевски за председател на КПКОНПИ

.
Недялко Недялков
Гласят зам.-шефа на ДАНС Недялко Недялков за председател на КПКОНПИ. Това съобщиха за Фрог нюз източници от родното ФБР. Според експерти по национална сигурност той се счита за приближен до депутата от ДПС Делян Пеевски. По тази причина колегите му го наричат „сивия кардинал“.
 

Те не крият, че реално Недялков казва кой какво ще прави, като всички се съобразявали с него заради близостта му с Пеевски. Източниците ни са категорични, че законовата промяна председателят на КПКОНПИ да не е задължително юрист, се правела именно заради него. Припомняме ви, че Недялко Недялков стана зам.-председател на ДАНС след несполучливия опит на кабинета "Орешарски" да инсталира Делян Пеевски за шеф на агенцията през 2013 г. След като депутатът от ДПС подаде оставка, БСП и ДПС проведоха нов избор, в който участваха Владимир Писанчев и Недялко Недялков.

 

На препитването пред депутатите, последният по-скоро играеше ролята на мюре. Целта бе формално да се спази процедурата. Недялков е ръководил звеното за защита на класифицирана информация в агенцията, а по времето на кабинета "Станишев" е отговарял за корупцията в земеделието и горите. Твърди се, че именно оттам датират близките му отношения с ДПС. Според сайта на ДАНС Недялков има магистратура по "Маркетинг и мениджмънт" от УНСС.

 

Наскоро „Биволъ“ оповести, че заместник-директорът на ДАНС Недялко Недялков е роднина по съребрена линия на Димитър Събев – Агент “Асен” на ВГУ на ДС и виден член на “Кръга Банкя”. Също така той е работил на изпълнителни позиции във фирми на Димитър Събев и Максим Димов. Медията се позовава на проверка на специална комисия на ДАНС, назначена със заповед на директора Димитър Георгиев, след нареждане на премиера Борисов.

 

Снимка: Недялков  и Писанчев на формалното препитване за шеф на ДАНС


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 16303 |22.04.2019 Само във Фрог: Плевенски ченгета опъват чадър над продажбата на нелегални цигари . 0| 4467 |22.04.2019 Експерт: Самолетът със загиналите в Оризари не е бил в изправност . 1| 5268 |20.04.2019 Българин извърши двойно убийство в Турция и се самоуби . 0| 4547 |20.04.2019 Частен самолет се разби в Пловдивско, има загинали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads