Реклама / Ads
1| 14887 |15.08.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: Имитация на оставки в Гранична полиция

.
Подадените оставки на цялото ръководство на Гранична полиция, заради скандала с превозвача на нелегални имигранти нает от службата с обществена поръчка, е само имитация на дейност като почти цялото ръководство ще запази постовете си в МВР, научи Фрог от осведомени източници.
 
По-рано през деня премиерът Борисов поиска оставките на всички ръководството на дирекцията задари скандала с бизнесмена Григор Григоров, който бе избран да превозва арестувани бежанци до центровете за настаняване. Оказа се, че Григоров е задържан с автобус пълен с нелегални имигранти край Царево и е бил под домашена арест докато е сключвал договор за почти 200 000 лв с Гранична полиция.

Искането на Борисов бе изпълнено незабавно и цялото ръководство на Гранична полиция си подаде оставката. Според запознати обаче това е за пред публиката и за успокояване на страстите и отбиване на номера.

Шефът на Гранична полиция Антонио Ангелов се пенсионира и напуска системата на МВР. Тримата му заместници обаче Йотко Андреев, Стоян Иванов и Светослав Манолов си остават в министерството даже с повишения. Йотко Андреев се връща в  Дирекция „Миграция“ -МВР, където беше зам.директор преди да отиде в Гранична полиция. Бъдещите му подчинени твърдят, че заради него ще бъде открита нова началническа длъжност. Подалият оставка Стоян Иванов най-вероятно ще стане директор на Гранична полиция, твърдят запознати, а Светослав Манолов ще му остане заместник. Имитацията на оставки и „уволнения“ в Гранична полиция силно напомня на кадрилите покрай скандала с нахлуването на полиция в ТВ7 на 29 април 2015 г. Тогава премиерът Борисов поиска и получи оставките на зам.шефа на СДВР Радослав Сотиров и на началника на Шесту РПУ Иван Пепелджийски. Според Борисов те действали по „най-тъпия, глупав и брутален начин“.

Малко по-късно стана ясно, че „глупавите и брутални“  полицейски началници не само не бяха санкционирани, но и повишени. Пепелджийски стана началник в „Криминална полиция“ –СДВР, а Радослав Сотиров оглави Регионалната дирекция на Гранична полиция в Елхово.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4712 |15.08.2016 Д-р Тодоров за Фрог: Шефът на НЗОК гази Закона за електронното управление . 2| 8071 |11.08.2016 В. Симеонов за Фрог: Угодническа политика правим пред Турция, събухме гащи . 0| 5573 |11.08.2016 Октай пред Фрог: Не сме правова държава, съдът решава едно, а властта друго . 3| 13219 |11.08.2016 Коритаров за Фрог: Буди подозрение психологическото състояние на Бъчварова

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads