Реклама / Ads
2| 10349 |14.01.2020 МИСТЕРИИ

Само във Фрог: Жалбите пред съда, свързани с отстраняването на кмета на Ботевград, са с фалшив подпис

.
Иван Гавалюгов
Жалбите пред съда, свързани с отстраняването на кмета на Ботевград Иван Гавалюгов, са с фалшив подпис. За това официално е сигнализиран лично главния прокурор Иван Гешев, научи Фрог нюз от адвоката на градоначалника Атанас Черногорски. Според него има безспорни доказателства за това, че въпросните жалби са писани и подадени от член на ОИК.
 

Припомняме ви, че две политически сили поискаха от Административен съд- София област да отмени отказа на Общинската избирателна комисия от края на миналата година да отстрани Иван Гавалюгов от кметския стол. Комисията беше категорична, че няма никакви основания той да се раздели с поста си. Срещу това решение скочиха „Движение инициатива за ботевградска община“ и „Обединена социалдемокация“.






В хода на делото, образувано в административния съд става ясно, че подписите под жалбите на двете партии не са положени от лицата, които са упоменати като вносители – Маргарита Кирова и Йордан Георгиев. Доказано е още, че въпросните жалби са пуснати през куриерска фирма с разлика от три минути, като в това време Кирова и Георгиев са се намирали на съвсем друго място. Адвокат Атанас Черногорски е категоричен, че подписите под документа са фалшиви, а жалбите са подадени от член на ОИК, който освен че е длъжностно лице, участва във взимането на решение за съдбата на кмета. А това само по себе си е недопустимо. От главният прокурор е поискано да се разследва кой и как е извършил престъпление, фалшифицирайки подписи на документи, станали повод за стартиране на съдебно производство. Любопитното е, че съдът е отказал да се вземат предвид тези факти по време на заседанието. Очаква се всеки момент той да се произнесе по казуса.






Прз миналата седмица самият Иван Гавалюгов обясни пред медиите, че е наясно откъде идват атаките срещу него. Той е категоричен, че в оснавата са интересите, свързани с местния ВЕЦ, собственост на бащата на петролния бос Валентин Златев. Самият Златев пък престъпи обичайното си медийно мълчание и открито излезе да атакува кмета. Има информация, че именно ВЕЦ-ът е една от сериозните причини водите в язовир Бебреш, от който се водоснабдява Ботевград, да намалеят значително, така че градът да е заплашен от безводие.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4976 |08.01.2020 Мъртво дете бе открито в колесника на самолет на парижко летище . 3| 5377 |08.01.2020 Унищожен е us-самолет на пистата в базата Айн ал Асад в Ирак? . 0| 6624 |07.09.2019 Баретите в МВР си търсят самолет под наем . 0| 4836 |02.07.2019 Нелегален пътник падна от самолет край Лондон, скрил се в колесника

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads