Реклама / Ads
60| 20884 |18.06.2015 НОВИНИ

Само във Фрог: Полицайката с поста във Фейсбук стана проблем и на главния прокурор

.
Анна Витанова
Красивата полицайка Анна Витанова, която беше служебно подгонена и обществено порицана заради поста си във фейсбук "(feeling) да ни развържат ръцете", е била забелязана да влиза в кабинета на главния прокурор Сотори Цацаров вчера, съобщиха за Фрог нюз висши магистрати. За броени часове Витанова се превърна в проблем №1 на управляващите и на държавата.
 
Заради назначената проверка, служителката е с изрична забрана да говори пред медиите. Отделно от това е помолена да не ходи на работа, докато не приключи дисциплинарката. Високопоставени източници от МВР признаха: Момичето не ни интересува, за нас е важно да се отървем от скандала. По всяка вероятност ще бъде уволнена.

Истината е, че Анна Витанова няма стабилен гръб, който да я защити или да се обади на нужното място, за да отърве кожата. По всяка вероятност за това ще стане изкупителна жертва на система, в която отдавна прегрешенията не се мерят с еднакъв аршин. Никой не казва, че полицайката, която спира дъха на мъжете, не е виновна. По-интересното в случая е, че вътрешното ведомство действа с цялата строгост на закона за едни и с необичайна пощада за други ченгета, дръзнали да погазят морала далеч по-грубо дори от Витанова.

Съвсем скоро се разрази грандиозен скандал с новите шефове на полицията във Варна Даниел Пашов и Никола Панчев. Последният даже бил наказан с уволнение, докато бил в Първо районно в столицата. Но вместо да се изпълни становището на „Инспектората”, за него последвало повишение. Докато всички хора се чудеха как се случва това, от МВР се оплетоха в оправданията си спрямо Даниел Пашов. Той излязъл полусух от историята, като отървал кожата само с едно порицание. Така и не стана ясно, дали то му е било изобщо наложено, предсрочно отменено или прекратено. Не е тайна, че Пашов и Панчев са личен избор на сегашния главен секретар на МВР Георги Костов, чиято професионална звезда изгря по време на кабинета „Орешарски” и безконтролното влияние на КОЙ в службите за сигурност. На Костов му идва дюшеш историята с Анна Витанова, защото неподозирано бързо ще заглуши тази, свързани с избраниците му Даниел Пашов и Никола Панчев.

Съдбата се оказа твърде благосклонна и за други двама герои на МВР, които се прочуха покрай атаката срещу ТВ7. Става дума за бившия зам.-шеф на СДВР Радослав Сатиров и началника на Шесто районно Иван Пепелджийски. За грозните сцени, които се разиграха пред цяла България дори премиерът Бойко Борисов се възмути и рече: Полицаите действаха по най-тъпия и брутален начин и затова си понесоха наказанията. Те нямат работа да ходят в студиото и заради това да ни въртят по световните медии. Тези, които извършиха тази простотия, си подадоха оставките. Добре прочетохте: „Оставките”.

Това в превод на меверейски означава, че от едно място те са отишли на друго, че дори на по-хубаво. И така вместо да им извадят очите им изписаха веждите. За да стане този номер има два варианта. Единият е, че Сотиров и Пепелджийски са ненадминати професионалисти, без които системата тотално ще рухне. Ако това е така, колегите им няма под сурдинка да разправят друго. Вторият вариант, познат до болка, е че двамата са мили и драги на няКОЙ. Странно защо тогава Борисов така ни баламосва?!

Сигурно си спомняте случая със студентката Борислава Латинова, която излъга, че инспектор Нели Върбанова от Шесто районно й бъркала в гащите по време на обиск. Цяла седмица, че и две даже, нито един полицейски началник не се престраши да каже какво точно се е случило от страх да не загуби местенцето си. Знае ли човек накъде ще задуха вятъра, я по-добре да се наведем и да изчакаме да мине, обичайно си мислят те. Пък истината, кучетата я яли.

Очевидно е, че историята с набедената служителка Нели Върбанова няма нищо общо с тази на Анна Витанова. Дори да си тръгне от МВР обаче системата с нищо няма да се промени. Защото връзкарите, галениците на нечий мафиотски модел, както и страхливците си остават.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7051 |18.06.2015 Д-р Т. Найденов за Фрог: Бъчварова е най-голямата грешка на премиера . 17| 13306 |18.06.2015 Само във Фрог: Заради ген. Шивиков гори ген. Сертов . 16| 5188 |17.06.2015 Янаки Стоилов: Важно е не само раждането на деца, но и отговорното родителство . 0| 4985 |17.06.2015 Син на бивш шеф на банка се самоуби

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads