Реклама / Ads
3| 18945 |01.08.2017 НОВИНИ

Само във Фрог: Разжалваха видни кадри на КОЙ в МВР

.
Двама полицейски началници, считани за видни представители на модела КОЙ в МВР, изненадващо са разжалвани. Това съобщиха за Фрог нюз източници от вътрешното ведомство.
 

Става дума за шефа на „Икономическа полиция” в ГДНП Мирослав Рашков и началника на звеното по антикорупция в държавната администрация Ивайло Крумов. Преди дни първият беше пратен редови оперативен работник в СДВР, а вторият в столичното Седмо РУП. Понижението им изненада ченгетата, тъй като за тях се смяташе, че имат възможно най-сериозния гръб. „ Много яко трябва да са сгазили лука, за да ги махнат”, споделиха полицаи с дълъг опит.

Рашков е считан за най-довереното лице на бившия главен секретар на МВР от времето на Орешарски-Йовчев Светлозар Лазаров. Той е бивш футболист от Горна Оряховица, откъдето е и самият Лазаров. Кариерното израстване на Рашков става за няколко месеца- от редови оперативен работник в Горна Оряховица до шеф на икономическа полиция за цялата страна, благодарение именно на Лазаров. Твърди се, че през последните две години през звеното на „Икономическа полиция” са минавали поръчките на модела КОЙ за атаки към един или друг бизнес опонент.

 

Авторитетът на Ивайло Крумов пък винаги е бил под въпрос именно заради факта, че минава за близък до КОЙ. Професионалната му кариера е повече от интересна. Кабинетът „Йовчев-Лазаров” го заварва като началник сектор в икономическа полиция към ГДКП. В края на 2013 г. и началото на 2014 година колега на Крумов се издънва. Става дума за Йордан Исаев, който беше задържан за контрабанда на цигари в огромни размери. Ченгетата приемат изключително подозрително бързото преместване на Ивайло Крумов след този скандал в КИАД, където той е понижен до специалист. Ченгетата приемат промяната като спасителен пояс за полицейския началник. За няколко месеца той става отново началник на отдел в същото звено. За всички се оказва голяма изненадата, когато Ивайло Крумов „възкръсва” като началник на новосформираното звено за борба с корупцията. Дори колегите му много трудно могат да изброят три големи разкрития на екипа му.

 

Интересни рокади се случват и в ОДМВР-София. За шеф на униформените полицаи в една от най-тежките областни дирекции е назначен главен инспектор Ивайло Александров. Дълги години той беше обвинен за незаконния арест на евродепутата Димитър Стоянов-син на бившата жена на Волен Сидеров- Капка. Припомняме ви,че през 2010 г. по този случай лично бившият главен прокурор Борис Велчев беше признал на лична среща с Волен Сидеров, че полицейският арест е бил незаконен. Другият интересен кадрови избор е назначения за зам.-директор на същата областна дирекция Веселин Георгиев. Доскоро той заемаше същата длъжност в ОДМВР-Перник.

 

Минава за особено близък до бившия шеф на пернишката полиция Валентин Бучински, оставил наградите си пред сградата на МВР в знак на протест, че го махат от системата. Ченгета разказват, че между двамата новоназначени началници в ОДМВР-София има много общи неща. И двамата са служили в транспортна полиция, като много често излизали в болнични. Подозира се, че пак политически интереси са ги изстреляли на новите им места.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4839 |01.08.2017 Почти половината учители са над 50г., само 6% под 30 . 0| 4952 |01.08.2017 20 000 в „Пирогов“ само за юли . 0| 5067 |31.07.2017 Атентаторът в Хамбург се бил саморадикализирал . 2| 5210 |31.07.2017 Само 5% от фирмите по времето на „Борисов“ 1 са оцелели

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads