Реклама / Ads
75| 19251 |19.05.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: Разследват шефовете на полицията в Добрич за връзки с ДДС измамници

.
Инспекторатът на МВР разследва от един месец шефът на областната полицейска дирекция в Добрич Веселин Колев и заместника му Костадин Харитов за връзки с ДДС измамници и корупция, научи Фрог нюз.
 

Инспекторатът работи по множество сигнали срещу двамата. В сигналите срещу зам.-директора Харитов, бивш началник на РПУ- Балчик, че е в близки отношения с местния бизнесмен Антон Проданов, осъден през 2014 г. от Окръжния съд в Добрич на 1 година условно за измама с ДДС в размер на 59 000лв. Проданов, известен като Тима, заради твърденията му, че е близък с едноименната варненска групировка, се занимава с търговия със зърно.

 

Той използвал класическа схема с фирми бушони, прехвърляни на неграмотни цигани, за източване на ДДС и данъчни измами. Успяла е по този начин да прехвърли на роми над 20 фирми. Добричлии твърдят, че официалното му облекло е анцунг „Адидас”.

 

Преди години счетоводител на фирмите му е била Божанка Вуцова, в момента общински съветник от ГЕРБ в Добрич. В сигналите до МВР пишело, че полицейският началник е получил от Проданов луксозно жилище и кола.

 

Костадин Харитов беше една от спряганите кандидатури за директор на Областната дирекция на МВР през 2014 г. по времето на вътрешния министър Цветлин Йовчев. Зад него стоеше тогавашният областен лидер на БСП в Добрич и депутат Сияна Фидулова. Кандидатурата на Харитов не успя, заради твърдения, че бил близък с ГЕРБ.

 

Веселин Колев също е разследван за връзки с ДДС измамници. Посредник била съпругата му, бивш служител на НАП. В сигнала се твърди, че през нейната счетоводна къща минават всички далавери на зърнените търговци, които крият данъци и вършат измами с ДДС. Преди да стане директор Колев ръководеше икономическа полиция в града.

 

Според запознати атаките срещу полицейските началници идвали и по партийна линия от ГЕРБ заради близостта им с местния депутат Живко Мартинов, човек на Цветан Цветанов. Наскоро Окръжната прокуратура в Добрич се самосезира по телевизионно разследване за източени 5,5 млн. лв по европрограми за ниезграден стадион в Шабла.

 

Запознати твърдят, че Веселин Колев е знаел за далаверата, но я покрил.

Отделно от това местната полиция е проспала откровена измама на дедесаря Проданов. Последният е взел наскоро 2 млн. евро кредит от местен клон на банка. Банката охотно му е дала парите срещу подземен гараж до бившия партиен дом в Добрич и два апартамента в столичния кв. „Дружба”. Сделката е очевидна измама и кредитът едва ли ще бъде върнат, защото фирмата взела кредита е вече прехвърлена на ром.

 

Към ръководството на МВР в София пристигали сигнали, че атмосферата на работа в Областната полицейска дирекция в Добрич е непоносима заради ръководството.

Имало случаи полицаи да бъдат „шамарени” в тоалетните от техните началници. Ценели се основно подчинението, слугинажа и раболепието пред шефовете.

На 13 май полицаите в Добрич сътвориха страхотен гаф при откриването на новата сграда на Административния съд в града. За събитието в града пристигнаха правосъдният министър Екатерина Захариева и шефът на ВАС Георги Колев. По разпореждане на директора на полицията всички пътища към града бяха отцепени от униформени, които да охраняват височайшите гости. Нареждането на директора Колев към подчинените му било: И пиле не трябва да прехвръкне!

 

Заради това полицейски патрул спрял колата на варненския митрополит Йоан на входа на Добрич. Владиката бил поканен да освети сградата на съда. Униформените обаче не го познали и не го пуснали да влезе в града. Владиката се ядосал и се върнал във Варна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4694 |19.05.2016 Първо във Фрог: Нагъл обир в читалище ”Младост” . 1| 4098 |19.05.2016 Самолет на ”EgyptAir” изчезна от радарите . 8| 8968 |18.05.2016 Д. Божилов за Фрог: Пеевски окрупнява активи и пере пари с фирмите, взети от майка му . 5| 4446 |18.05.2016 Първо във Фрог: Само 5 митрополити се явиха на заседанието на Св. Синод, другите обявиха тих бойкот

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads