Реклама / Ads
5| 9701 |03.01.2017 НОВИНИ

Само във Фрог: Шефът на НСО спешно търси спасителен политически чадър

.
Ангел Антонов
Шефът на НСО Ангел Антонов спешно търси политически чадър, за да запази поста си, след като Румен Радев влезе в сградата на президентството. Това съобщиха за Фрог нюз източници от службата.
 

Антонов се опитва да засили влиянието си в средите на БСП, надявайки се, че ще остане на високия пост още дълго  време. Обществена тайна са близките отношения между директора на държавните гардове и депутата от ДПС  Делян Пеевски.  Твърди се, че именно Пеевски   е изкомандвал Антонов да вдигне охраната на експредседателя   на ДПС   Лютви   Местан   преди повече  от  година, когато Ахмед   Доган   го отлъчи от партията.

 

Държавните гардове пък поеха охраната на самия Пеевски  при твърде странни обстоятелства. Твърди се, че  Марио, шофьорът на Делян Пеевски, реално  командва НСО. Той разпореждал на секретарката на ген. Ангел Антонов какво да прави. Заповядвал дори да му се предават биографични справки и CV-та на служителите, които са определени да го охраняват, за да знаел всичко за тях и семействата им. Реално най-добре пазените хора в държавата са именно Пеевски  и Доган. Всички тези обстоятелства будят подозрение, че НСО  се използва за политически цели и саморазправа с опоненти.

 

Не е тайна, че НСО  е службата, която реално може да събира най-чувствителната информация за управляващите, включително и за президента. Периодично  тя се прочува с разтърсващи обществото ни скандали. Преди близо месец се разбра, че скъпите джипове, купени с пари от земеделското министерство са прехвърлени напълно безплатно на Националната служба за охрана и то по нейно искане, като на една от хипер  тузарските  машини се метна премиерът Бойко Борисов.

 

Прави впечатление, че бюджетът на службата главоломно расте с всяка изминала година. За  2016 г., например,  там потънаха около 34 млн . лв , което е с  2,5 млн . лв .  повече от предходната. За тази година пък са заделени още повече средства-близо 37 млн . лв . Това става на фона на намалените в цяла Европа средства за подобни цели. „Сега е време НСО  да си обира крушите от Банкя… и да му се смени ръководството”. Това написа във Фейсбук  бившият вътрешен министър Богомил Бонев веднага след като се разбра, че ген. Румен Радев печели президентските избори. По време на обсъждането на проекта за закона за НСО  през м. г.  от БСП  коментираха, че за 20 години тя само набъбва и това дразни обществото. Тогава Антонов отчете, че в подопечното  му ведомство работят 1126 човека.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4976 |03.01.2017 Фрогоко: Дянков е седми министър с обвинение само за два месеца . 0| 3613 |01.01.2017 МВнР: Пътувайте за Турция само при крайна необходимост . 1| 3743 |01.01.2017 Мъжът, убил гаджето си, опита да се самоубие . 2| 4815 |01.01.2017 Два самолета се сблъскаха в САЩ, трима са загинали

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads