Реклама / Ads
7| 3875 |31.03.2021 НОВИНИ

Само във Фрог: Шуробаджанащина тресе Берковица. Кметицата назначава роднини със странни рокади

.
Шуробаджанащина тресе местната управа в Берковица вече години наред. За поредна нередност съобщиха източници на ФрогНюз. Внезапно е насрочена извънредна сесия на Общинския съвет, целяща да смени настоящия председател и на негово място да се сложи нов - роднина на кметицата.
 

Кметицата на ГЕРБ Димитранка Каменова вече е обезпечила гласовете, с които да стане рокадата. Мотиви и аргументи - липсват. 


Настоящ председател на Общинския съвет в Берковица е Милован Жан Пантелеев от ДПС. Пантелеев е бил близък до кметицата, която на свой ред го е пердложила за председател. Преди известно време обаче станало дума за продажба на общински терен - Милован настоял цената да се повиши, за да влязат повече пари в общинския бюджет. Кметицата отказала. И стъпка по стъпка се стига до днешното извънредно заседание. 


От вчера кабинетът на Милован Пантелеев е заключен и той няма достъп до него, въпреки че все още е на поста. 


"На днешната сесия ще се направи според мен този феодално-вандалски акт", посочва нашият източник и допълва: 


"Феодалното поведение на кметицата продължава. Конфликтите на интереси продължават. Замитането на проблемите под килима продължават. Как може кмет на община да иска да издигне свой роднина за председател на Общинския съвет? Това е недопустимо по морални съображения, ако щете". 


ФрогНюз припомня, че това не са единствените сигнали за шуробаджанащина в града. През есента на миналата година ви разказахме как новооткрит дневен център за деца и младежи с увреждания се превърна в поредната брънка от корупционни практики и злоупотреби с европейски средства. Тогава отново наши източници разказаха, че цяла фамилия, приближена до общината е била назначена в управата на центъра и на практика контролира сама себе си. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 12503 |31.03.2021 Петър Чолаков: Добре би било ГЕРБ да седне на резервната скамейка . 9| 5712 |31.03.2021 Илия Милушев пред Фрог: ВАС реши в моя полза за отнетия ми допуск до тайна информация. Истината възтържествува . 0| 3142 |31.03.2021 Предимно слънчево ще е днес. Облаци - само на места . 54| 5429 |30.03.2021 Като на война: Натовски самолети излитали 10 пъти в един ден за гонитба на руски изтребители

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads