Реклама / Ads
5| 4811 |08.11.2021 НОВИНИ

Шефът на общинския съвет в Берковица фигурира в сигнал за купуване на гласове /видео/

.
Полицията трябва да провери обстойно сигнала за Деян Еленков
Шефът на общинският съвет в Берковица и кандидат-депутат от ГЕРБ за област Монтана фигурира в сигнал, свързан със съмнения за купуване на гласове. Става дума за Деян Еленков.
 

В документа, изпратен на местната полиция се посочва, че на 4-ти ноември късно вечерта,  Еленков бил забелязан да кара бус, облепен с предизборни плаката из празните улици на  Берковица. В една от тъмните пресечки изненадващо той спрял, като  след него паркирал сив на цвят голф. Въпреки тъмнината, сцената  и участниците в нея се виждали ясно, тъй като мястото се осветявало от фаровете на леката кола.  

 

Предизборният бус


.

 

Шофьорът на немското возило бил разпознат като Калин - помощник в кампанията. Според свидетеля, Деян слязъл  от буса и заедно с Калин минали откъм  дясната му седалка.. Деян подал знак, прозорецът се отворил и оттам  била подадена пачка с пари. Деян я взел, отброил парите, след което  я предал на Калин. Секунди по-късно добавил и още банкноти. Подателят на сигнала смята, че сумата била дадена от съпругата на председателя на общинския съвет.

 

Заради съмнението, че може да се касае за купуване на гласове, той се обадил  на специалния за подобни сигнали телефон на МВР.   Патрулен екип малко по-късно накарал подателя да покаже мястото на срещата. „ Казах, че всичко е станало за минути“, пише той. „На следващият ден бях извикан в РПУ-Берковица и разпитан подробно от Димитър Захариев“, пише мъжът.

 

Той отбелязва притеснителния факт, че бусът продължил да си „работи“ необезпокоявано и през следващите дни. Заради бездействието, свидетелят бил принуден да се обърне към директора на полицията в Монтана. Според местните хора Деян Еленков – кандидат на ГЕРБ за народен представител, бил в роднински отношения с кмета на Берковица Димитранка Каменова, която също е от партията на Бойко Борисов.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3204 |08.11.2021 Шефът на РЗИ-Благоевград: Никой не е искал информация за канал за фалшиви сертификати . 26| 3567 |05.11.2021 Шефът на СЗО критикува производителите на ваксини срещу COVID-19, че преследват печалби . 3| 3348 |04.11.2021 Шефът на МВР: Средства, отпуснати за строежа на АМ ”Хемус”, са преминали през една банка, собственост на Борисов . 1| 3754 |28.10.2021 Шефът на ”Автомагистрали”: Проверява се ин хауса ”Хемус” и договори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads