Реклама / Ads
3| 15125 |23.11.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: Скандално Ненчев удря ГЕРБ в министерството заради инвестициите

.
Ненчев в оставка не си поплюва
На преминалия Съвет по отбрана се е обсъждала Инвестиционната програма на МО до края на 2016 г. Става въпрос за планиране и разпределяне на парите за капиталови ремонти на въоръжението и техниката на БА. Скандално съветът се е водил от заместник-министъра на отбраната Десислава Йосифова , а не от постоянния секретар на МО Добромир Тотев /човек на ГЕРБ/.
 
Ясно е, че когато става въпрос за пари във време разделно, министърът в оставка разчита само на свои хора, каквато е Йосифова, полската  връзка на Ненчев за ремонта на МиГ-29.

Припомняме, че преди време бе гласувана една сума от 80 млн.лв., като първа вноска за нов изтребител, но понеже такъв не бе закупен, е  интересно да се знае,  къде отиват тези милиони? Може би обратно при финансовия министър Владислав Горанов или Ненчев ги е използвал за други цели?

Тотев заема този пост от 2013 г. и води съветите по отбрана досега. За това депутатите от ГЕРБ са останали дълбоко учудени от отстраняването му и веднага са алармирали премиерът в оставка Бойко Борисов за поредното неадекватно решение Ненчев. Премиерът обещал лично съдействие.

Припомняме, че депутатът от ГЕРБ Валентин Радев наскоро остро атакува министъра на отбраната, задето Ненчев и хора около него смениха критериите в конкурса за нов изтребител, като по този начин лобират за F-16 трета ръка. Може би това сега е отмъщението на Ненчев?

За отбелязване е оше, че това не е първата кадрова разправа на военния министър през последните дни. В 12 без 5 министърът в оствака Ненчев започна да слага навсякъде свои хора – и най-вече в бордовете на директорите на дружествата „Терем“ и структури на военнопромишления комплекс.

Някъде това вече се е случило, а на други места предстои в най-скоро време. Това е „рефлективна дейност вследствие на преминалите избори и на неразбориите покрай коалиционните партньори" , коментира тези дни депутатът Атанас Зафиров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7251 |21.11.2016 Жельо Бойчев за Фрог: Обвинението на Москов е историческо . 2| 6379 |21.11.2016 Д-р Кърджалиев за Фрог: Москов страда от синдром на Хюбрис, създаде хаос . 0| 6505 |21.11.2016 Първо във Фрог: Зам.-министър Персенски с две обвинения за ваксините . 5| 13688 |21.11.2016 Р. Инджова: Премиерът в оставка изпраща само грешни послания

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads