Реклама / Ads
1| 7401 |08.06.2018 НОВИНИ

Само във Фрог: Тайно готвят да орежат парите за дрехи в МВР, униформените бесни

.
Източник: БГНЕС
Сред редовите служители на МВР зрее недоволство заради тримесечното забавяне изплащането на парите за дрехи. Обичайно парите за дрехи се получават около Великден, а до ден днешен никой от политическото ръководство не споменава кога ще стане това през тази година.
 

 Редовите полицаи и пожарникари негодуват и заради своевременното изплащане парите за дрехи на техните колеги от ДАТО, ДАНС и ГД „Охрана“ към министерството на правосъдието. Всички са си взели парите около Великден и отдавна са ги изхарчили, само служителите на МВР за втора поредна година чакат като доведени деца при мащеха. В ДАНС са раздадени по 500 лв., в ГД „Охрана“ – по 400 лв., в ДАТО – по 350 лв., а на служителите по Закона за държавния служител в ДАТО – по 450 лв. Полицаите негодуват и заради драстичната разлика с прокурорите, следователите и съдиите, с които работят ежедневно, защото в съдебната система тази година взеха по около 1600 лв. пари за дрехи, т. е. по две средни бюджетни заплати.

 

Информирани източници съобщиха за Фрог, че политическото ръководство готви рязко орязване парите за дрехи, които получават служителите на МВР. Припомняме, че преди няколко години бе решено всички служители на МВР да получават по 400 лв. годишно- от работещите по трудов договор (т. нар. ЛРТП) до главния секретар. Сега се подготвя заповед за рязко орязване парите за дрехи, което ще засегне най-ниско платените, т. е. работещите по трудов договор (ЛРТП). Те вероятно ще получат тази година по 250 лв.

Униформените пожарникари и полицаи също негодуват заради липсата във ведомствените магазини на униформено облекло. Те не поучават пари за дрехи на ръка, а облекла в магазините рядко се намират, което ги принуждава да си купуват сами.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6087 |07.06.2018 Венци Мицов: „Бронзовата къща“ не само е авангардна, но явно и невидима . 0| 4692 |07.06.2018 Гласуването в НС за самолети и бойни машини за армията остава за утре . 5| 6438 |06.06.2018 Само във Фрог: Простреляният Панчев предупредил ченгетата, че очаква нападение от Пелов . 4| 7400 |06.06.2018 Полицаи пред Фрог: Пелов се прицели в Панчев, след като разбра, че жена му изневерява с него

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads