Реклама / Ads
1| 5365 |08.12.2018 НОВИНИ

Самопризнания от задържания за убийството на Десислава

.
Светослав Каменов (на малката снимка) иДесислава Стоянова
Задържаният за убийството на Десислава Стоянова Светослав Каменов е направил частични самопризнания. Той е криминално проявен и осъждан. Каменов е един от пострадалите от атаката в Кербала при мисията на българските части в Ирак, която е една то 4-те, в които участва.
 

Информацията е представена на извънреден брифинг на окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов и директорът на МВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков, съобщава Novini.bg

 

В основата на убийството стоят неуредени финансови отношения. Десислава и Светослав са били приятели, но не са имали любовна връзка. Това е станало ясно от частичните самопризнания, които задържаният е направил пред разследващите, предаде кореспондентът на bTV в региона.

 

Убитата е оставила лекия си автомобил на Светослав, който обещал да ѝ го ремонтира. След като минали повече от 2 седмици, жената отишла да му търси сметка, след като разбрала, че колата е подготвена за продажба в автоморга и е смачкана.

 

Тялото на жената е било открито в дом на Светослав Каменов, като сам е разкрил къде е сложил трупа. При първоначалния оглед са констатирани наличие на множество удари по лицето, счупване на врата, а трупът бил поставен в ракла. Тепърва ще се установява дали тя е бил поставена в шкафа още докато е била жива или след нейната смърт.

 

Той е бил задържан не във връзка с убийството, а защото е бил последният човек, който е бил с нея преди да изчезне. Бившият военен се укривал във врачанско село. Малко преди да бъде задържан, служителите на полицията установяват, че лицето се намира в Северна България и се е свързал с полицай. Той поставя условия на неговия роднина, че трябва да отиде при него в гората, а ако не дойде сам ще „стане страшно“. В крайна сметка лицето е задържано, обясни Румен Попов.

 

Каменов е участвал в три мисии, една от които в Ирак, като той е един от пострадалите от атаката в Кербала. След това става обучител на спецчасти в Афганистан, след като напуска армията през 2009 година. Той е осъждан и криминално проявен. Бившият военен има условна присъда за обаждане за поставена бомба в клон на банка.

Ст. комисар Атанас Илков разказа, че служители на полицията отишли на адреса на жената, като установили, че нея я няма, но осветлението и редица ел уреди са включени.

 

От проведените оперативни дейности, полицаите установили, че тя има отношения с Каменов. Като това една от основните причини да се насочат към бившия военен. След няколко дни те успели да открият къде е той. На 3-ти е дошла информация, че тя не се е явила информация, а на 5-ти е обявена за издирване. По-късно и Каменов е пуснат за издирване, като след контакта с полицая, който е негов роднина е бил задържан.

 

Ако вината на Светослав бъде доказана, го грози наказание от 10 до 20 години. Десислава беше обявена за издирване на 5 декември, а според съседи е изчезнала още преди десетина дни. Преди ден криминалисти намериха автомобила ѝ в автоморга край Карлово

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4042 |01.12.2018 Още една безсънна нощ за семейството на задържания бесарабски българин . 0| 3646 |21.11.2018 Може да започне международно разследване на убийството на Хашоги . 0| 3773 |12.11.2018 Издирват заподозрения за убийството на жена в Горна Оряховица . 0| 4580 |02.11.2018 Викторио е написал писмо преди убийството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads