Реклама / Ads
14| 4581 |19.06.2024 НОВИНИ

Самопровъзгласилият се "полковник" Марков - изведен от пленарна зала. Закъсня за клетвата

.
Николай Марков
Самопровъзгласилият се за полковник Николай Марков не се закле като народен представител. Избраният да законотвори лидер на партия "Величие" бе изведен от залата от квестори. Причината - закъсня за клетвата.
 

"Излязох от залата, защото не съм положил клетва, сега ще видя какво ще направя", заяви Марков пред журналисти в кулоарите на парламента.

 

Попитан положил ли е клетва като депутат Марков отговори: "Не, затова излязох".





Попитан какво искат да постигнат за българския народ като политическа формация, Николай Марков каза, че искат две неща – да въведат дневния ред на гражданите в парламента, защото според него той отсъства от там. В същото време, избраният за депутат закъсня за клетвата си като избраник да участва в създаването на законите ни. 

 

Второто, което Марков посочи е да разкрият начина, по който се управлява държавата.

 

Смятаме, че той не следва конституционния ред на парламентарната република, заяви Марков. По думите му това ще стане със законодателни инициативи и с контрол. "Все пак Народното събрание не е само да пише закони, но и да контролира тяхното изпълнение", добави той.

 

“Имам данни от ДАНС, че е имало разследване срещу т. нар. полковник Марков, който е бил оперативно интересен за българското контраразузнаване по линия на връзка с руските служби. Ако български политик е в зависимост от чужди разузнавания, без значение дали те са руски, американски, германски или други, това е изключително притеснително за страната ни", заяви преди дни народният представител от “Продължаваме промяната - Демократична България” Ивайло Мирчев в ефира на радио “Добруджа”. 





"Срам ме е, че съм българин сред българи", пък е ключов цитат от Марков, когото сме си избрали за народен представител.

 

Проверка на БНТ пък показа, че твърденията на Николай Марков, че е генерал-майор или полковник, не отговарят на истината. Нито една от институциите, които имат отношение към военните звания, не потвърди, че той е генерал-майор в българската армия или полковник. Напротив, в деня след изборите от "Величие" сами признават, че "Полковник" е прякор на Николай Марков, а не звание. 

 

Добре е да се знае обаче, че макар Марков само да се определя като полковник, той все пак дълги години е бил част от системата за сигурност. Работил в Националната служба по охрана в периода 1993 - 2007 година, откъдето е дисциплинарно уволнен, съобщи още БНТ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2275 |19.06.2024 Германският главен прокурор: Групировката "Ислямска държава – Хорасан" се опитва да вербува терористи в страната . 5| 2319 |19.06.2024 Радев за неуспешния избор на председател на парламента: Трудно ще бъде, изговорил съм всичко . 2| 2348 |19.06.2024 МРРБ предлага въвеждане на дневна винетка заради летния трафик . 46| 3999 |19.06.2024 Бойко Борисов: Не съм оптимист. Летим към избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads