Реклама / Ads
7| 4478 |01.09.2020 НОВИНИ

Самуил Петканов: Утре е за всеки един път, когато съм научил за някаква мизерия и съм се възмутил на ум

.
Самуил Петканов
Утре ще ида на площада сутринта. Отново ще поискам оставка на тези самозабравили се, недосегаеми, често некомпетентни управляващи. И не, не защото смятам, че всичко ще се промени накуп. Нито смятам, че е ”сега или никога”. Нито смятам, че с мирна демонстрация или пък ескалация към насилие, вдъхновена от многочисленост, ще се постигне рязка нормализация.
 

Не вярвам в призиви с квазивъзрожденски патос. Не съм и съгласен с редица от възгледите и природата на редица от участниците на протестите досега. Но това не са избори - на избори се предлагат, приемат или отхвърлят алтернативи и отговори.

 

Утре е за всеки един път, когато съм научил за някаква мизерия и съм се възмутил на ум.

За всеки скандал, който просто съм споделил във фейсбук или съм изкоментирал с някой статус.

 

За всяка небивалица, която съм опитал да направя дори по-небивалица в Не!Новините.

 

Утре ще е това, което трябва да става винаги, когато властимащите се олеят. Трябва да се научим и да ги научим, че не сме просто цъкащи с език онлайн жители, които се самонадъхваме в сраведливата си правота, събирайки лайкове и сърчица. Те не трогват никого.

 

Не трогват дебелокожите, не трогват наглите, не трогват тези, юрнали се през просото към това да се уредят с къщи за тъщи, обществени поръчки, мизерийка тук и компромисче там. Тези, които си казват "е, голямата работа, само аз ли съм корумпиран, нека и моето семейство си поживее хубаво", които умножени по безкрай създават омагьосания кръг на агресивна посредственост, в който сме засмукани.

 

Независимо от партийния цвят, номиналното съдържаните на управляващите и кадровия им облик - те се оливат от много време. Преди избори лекичко обещават да не е така, но веднага след това забравят за реформи, опраскват ги и свинщината се окрупнява с още и още нови начини.

 

Не вярвам, че утре това ще се промени. Ще спре. Ще се самоарестуват, самообвинят, самоосъдят. Не. Но вярвам, че съдбата на мен, семейството ми, близките ми и родината ми не е въпрос, за който се утешавам само с няколко шернати статуса.

 

Facebook, Самуил Петканов

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5786 |28.08.2020 ”Правосъдие за всеки”: Завърши първото полувреме в Брюксел за съдебната ни реформа, второто е на 10 септември . 10| 7580 |26.08.2020 Бабикян към Фандъкова: Да те изберат срещу 50 лв в ромските квартали също е поучително за всеки подрастващ . 22| 7328 |18.08.2020 Гамизов: Всеки подкрепил ГЕРБ за орязаната стара конституция, участва официално в държавен преврат . 7| 6091 |15.08.2020 „Правосъдие за всеки“: Опитът на премиера за „конституционно състезание“ е нелеп и циничен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads