Реклама / Ads
5| 2981 |11.12.2021 НОВИНИ

Сандов: Прозрачността е едно от първите неща, с които ще се захвана като министър

.
Борислав Сандов Източник: БГНЕС
Имам силната мотивация да действам в тази сфера, която ми е поверена и се надявам, че ние ще можем много скоро да покажем, че България може да бъде с много по-добър имидж пред света и много по-добра страна за живеене. Това заяви пред журналисти номинираният за вицепремиер и министър на околната среда Борислав Сандов на излизане от сградата на парламента. Борислав Сандов посочи, че чувства подкрепата на ”Демократична България” за това той да е един от представителите ѝ в този Министерски съвет.
 

"Въпросът с вицепремиерските позиции беше различен в различните сектори. Специално в нашия беше заради желанието да има вицепремиер, който да отговаря за климатичните политики, които са кроссекторни", обясни Сандов.

 

Относно първата среща на министрите в този им състав, Сандов каза, че разговорът помежду им е бил свободен, били са обсъдени и неща за първия работен ден, след като в понеделник парламентът гласува доверие на новия състав на Министерския съвет. "Тъй като не се и познаваме с част от хората, беше и малко за представяне на личната мотивация на всеки един да бъде в тази зала", каза още той.

 

Той каза, че едно от първите неща, с които ще се захване като министър на околната среда и водите, е прозрачността. "Искам всяка една процедура, която се намира в регионалната инспекция по околната среда и водите да бъде в публични регистри, за да можем да не разбираме за някои намерения, веднага след като дойдат багерите", каза Сандов.

 

Той заяви, че ще участва в Съвет на министрите по околна среда на 20 декември в Брюксел, където ще се опита да извоюва известен толеранс за България. "Искам да дам знак и да ни бъде даден толеранс, за да можем да променим курса и България, така че да не е от двойкаджиите, когато говорим за околна среда и води", допълни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3167 |11.12.2021 Над 1700 нови случая на коронавирус за последното денонощие у нас . 1| 3476 |10.12.2021 Проф. Гайдарски: Д-р Петров говори едно, а министър Кацаров обратното за тестовете и детската болница . 10| 4458 |09.12.2021 Предпоследно: Премиер - от ПП, четирима вицепремиери . 0| 3668 |09.12.2021 За едно ново начало: Цветът на 2022 г. - Very Peri

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads