Реклама / Ads
0| 4099 |21.12.2018 НОВИНИ

Съпругата на алпиниста Боян Петров: Искаше да рапръснем праха му над Пирин

.
Радослава Ненова и Боян Петров
Веднъж си говорехме за смъртта и той каза, че ако умре, иска да го кремират и да разпръснат праха му над Пирин. В бележника му Радослава Ненова е сложила и неговата мисъл: Ние не умираме, душите се прераждат. Това сподели съпругата на алпиниста Боян Петров.
 

Ненова направи паметен бележник за него. В него има снимки на Боян, част от неговите последни съобщения и есемеси. Много хора искат да има нещо от Боян за спомен и аз ще им подаря този тефтер, защото той много обичаше да си записва различни неща в тефтери, обясни тя пред bTV.

 

"Много хора ми пишат, много хора чувстват тази история близка, не знаех какво да измисля, за да зарадвам всички. Като правиш подаръци, може да дадеш на 10-12 души, но има толкова много хора, които се интересуват от Боян. Затова отпечатахме този тефтер. В него има снимки от последната му експедиция, тук е и последната му снимка - от Първи лагер, сам си я е направил, дадоха ми я другите момчета от експедицията", каза Радослава.

 

Тя добави, че Боян Петров много е обичал да пише в тефтери и затова е решила да направи именно тефтер, въпреки че последните му дневници са били в аудио формат.

 

"Винаги си носеше по един тефтер и нещо си записваше вътре. Това е неговото нещо - да запишеш, за да остане", допълни тя.

 

Радослава сподели, че са ѝ донесли и сателитния телефон на алпиниста. "Видях, че си е запазил всички СМС-и, които съм му пращала през годините. Аз си мислех, че ги трие. Стана ми много сантиментално, защото ги бях забравила - писали сме си всякакви глупости, каквото ни дойде наум", каза още тя и допълни, че не се връща в миналото и не се пита какво би станало, ако той беше постъпил по друг начин, защото подобни мисли я натоварват.

 

"Дори не си мисля какво бих му казала, ако можех да му кажа. Вероятно, ако има някаква връзка, тя е на ниво, на което той може да ми прочете мислите. Не разсъжадавам, ако върна времето назад какво можеше да бъде", каза Радослава.

 

Според нея най-ценното в тефтера е снимка на тибетски якове от експедицията. Под нея е записан споменът на Боян Петров за срещата му с животните.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4217 |13.12.2018 Световната федерация по борба и БОК награждават Боян Радев . 2| 3803 |12.12.2018 Боян Чуков: Шериф Шекат е бил част от мрежа, достигаща Германия . 0| 3575 |05.12.2018 ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ приключва през 2018 г. важен проект в Бояна, Драгалевци и Симеоново . 1| 3471 |04.12.2018 Оръжието на нападателя на президентството е на съпругата му

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads