Реклама / Ads
3| 4306 |31.08.2019 НОВИНИ

САЩ назначи специален пратеник за Западните Балкани, експерт по заплетени ситуации

.
Матю Палмър
Държавният секретар на САЩ Майк Помпейо назначи заместник-помощник държавния секретар по въпросите на Европа и Евразия Матю Палмър за свой специален представител за Западните Балкани, предадоха Франс прес и ТАСС, като цитираха съобщение на Държавния департамент.
 

В тази роля Палмър ще оглави усилията за укрепване на американските дипломатически ангажименти в подкрепа на мира, стабилността и просперитета в региона и ще се фокусира върху интеграцията на Западните Балкани в западните институции.


Като специален представител на държавния секретар на САЩ Палмър ще посети Словения утре, 1 септември, за участие в Стратегическия форум в Блед, а от 4 до 10 септември ще посети Брюксел, Виена и Подгорица.


Същевременно Палмър ще продължи да изпълнява длъжността заместник-помощник държавен секретар по въпросите на Европа и Евразия - позиция, която заема от 2018 г.

 

Матю Палмър е считан за голям познавач на Южна Европа и Балканите. Бил е директор на офиса за Южна и Централна Европа. Участвал е в пециални мисии в Белград  и Никозия. Работил е в мисията на САЩ в Организацията на обединените нации и на различни позиции във Вашингтон, включително в екипа за формиране на политиката на САЩ по въпросите на националната сигурност.

 

Палмър е и известен писател. Написал е няколко романа, в които главните герои са дипломати. Три от книгите му са били на престижни места в годишните класации в САЩ.

Говори отлично сръбски, гръцки и японски. Известен е като експерт с доказани умения да разнищва заплетени ситуации в трудни региони и успява да съдейства за тяхното разрешаване. Голям враг на корупцията в средите на политиката и радетел за върховенство на закона.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5011 |20.08.2019 Борисов назначи Марияна Николова за председател на Съвета по киберсигурността . 7| 4207 |21.07.2019 Бизнесмен: Държавата трябва да назначи „кибер цар“, който да гарантира киберсигурността . 38| 6327 |06.07.2019 БОЕЦ: Мафията си назначи поредния слуга за шеф на БНТ . 4| 5337 |31.05.2019 И арестуваният кмет Ралев обитавал скъпо жилище със специален асансьор?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads