Реклама / Ads
4| 15167 |21.06.2024 НОВИНИ

САЩ осъди договора между Русия и Северна Корея. Обмислят "отговор на заплахата"

.
Антъни Блинкен
Външният министър на Южна Корея Чо Те-джун и държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен осъдиха новия договор между Русия и Северна Корея като сериозна заплаха за регионалния мир и стабилност, гласи изявление на външното министерство в Сеул, предаде Ройтерс.
 

В телефонен разговор вчера двамата обсъдиха и начини за реакция на пакта и се договориха да наблюдават отблизо ситуацията, заяви външното министерство.





Блинкен заяви, че САЩ подкрепят реакцията на Южна Корея на споразумението, в което Москва и Пхенян заявиха, че всяка от страните ще предостави незабавна военна помощ на другата, ако тя бъде изправена пред въоръжена агресия.

 

Чо заяви, че всяко сътрудничество за подпомагане на укрепването военните възможности на Северна Корея е явно нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН, се казва в изявлението.

 

"САЩ ще обмислят различни начини за отговор на заплахата за международния мир и стабилност от страна на Русия и Северна Корея", цитира министерството казаното от Блинкен.

 

Южнокорейският съветник по националната сигурност Чанг Хо-джин заяви вчера, че Сеул ще разгледа възможността за доставка на оръжия за Украйна в отговор на пакта между Москва и Пхенян.





 

Блинкен призова да с избегне по-нататъшна ескалация в Ливан

 

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен заяви пред израелски официални лица по време на среща вчера, че е необходимо да се избегне по-нататъшна ескалация в Ливан на фона на войната в ивицата Газа, съобщи Държавният департамент, предаде Ройтерс.

 

Блинкен се срещна с израелския съветник по националната сигурност Цачи Ханегби и Рон Дермер, министър на стратегическите въпроси на Израел.

 

Държавният секретар на САЩ подчертал, че е важно да се предотврати по-нататъшна ескалация в Ливан и да се постигне дипломатическо решение, което "да позволи на израелските и ливанските семейства да се завърнат по домовете си".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3522 |21.06.2024 Жълт код за опасно горещо време в 14 области . 4| 3174 |20.06.2024 Почина легендарният актьор Доналд Съдърланд . 4| 2433 |20.06.2024 "Това е най-добрата инвестиция за мира": Литва повишава бюджета си за отбрана до 3% от БВП . 7| 5167 |20.06.2024 Богословът доц. Костадин Нушев: Патриархът следва да бъде обединител, който се ползва с доверието на цялата църква

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads