Реклама / Ads
3| 6933 |31.01.2010 НОВИНИ

Съветник от "Атака" преби охрана на лифт в Боровец

.
Юри Галев
Президентът на Рилски спортист и общински съветник от "Атака" в Самоков Юри Галев и компанията му снощи са пребили двама души в Боровец.
 

Според информация на бТВ причината е, че не пуснали сина му да се качи без билет на лифта. Побоят е станал малко след 18,00 часа в събота на пропускателното устройство на подемното съоръжение Мартинови бараки на Боровец. Според запознати ставало дума за 17 лева. Толкова струвала вечерната тарифа на съоръжението, която синът на Галев не пожелал да плати. Миналата година не съм плащал и сега няма да плащам, заявил младият Галев на охранителите.

Видеокамерите са записали как Юрий Галев-младши се опитва да мине пропускателното устройство и да се качи на лифта без билет или карта. Записали са също как бащата Галев и компанията му пристигат и нападат охранителите. Битите момчета с в болницата в Самоков и са подали жалби за побоя. Полицията вече е задържала сина на съветника, а вътрешният министър Цветан Цветанов лично е разпоредил на главния секретар на МВР Калин Георгиев да предприеме всички необходими действия по случая с инцидента на Боровец. Все още се издирва бащата.

Това не е единственият сериозен инцидент, който Галев предизвиква. През 1995 година атакистът влиза в бара на хотел "Рила" и открива безразборна стрелба с "Калашников", тогава полицията събира 156 гилзи от пода. Оправдан е, защото адвокатите му доказали, че автоматът бил играчка.

В Самоков обаче смятат, че за пореден път на Галеви ще им се размине. Те от години си правели каквото си искат в района. Хората се страхували от тях, а полицията не ги закачала, защото Галев-старши имал връзки и пари и си уреждал спокойствието. В града очаквали с любопитство каква ще е реакцията на лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Ето и част от "биографичната" бележка за Галев, която потребители във Facebook са публикували:


Босът на Рилски спортист Юри Галев заяви в типичния си стил, че е прекратил мача с Левски в 79-ата минута, защото "съдията е п*тка". Шефът на клуба от Самоков извади отбора си в 79-ата минута, след като Левски поведе след един фаул чрез Георги Христов. "Извадих тима, защото съдията е п*тка. Аз още преди мача му казах, че е п*тка и му заявих да не помага на Левски, защото те нямат нужда от това. Не прекратих мача заради този фаул, от който дойде гола, а заради отсъжданията в цялата среща. Няма да позволя такива помияри да се гаврят с мен", коментира известният като Брус Уилис футболен бос, който бе замерван от агитката на Левски със снежни топки

Прибраха Юрий Галев за отвличане на две жени

Известният самоковец ще остане в ареста 72 часа


Рано сутринта задържахме Юрий Галев за отвличане на две момичета, съобщи вчера главният секретар на МВР Бойко Борисов в ефира на радио "Дарик", където беше поканен да води предаване заедно с други известни личности. Той уточни, че около 6 ч. известният самоковски "герой" ги е завлякъл от заведение в апартамент в София. Едната от тях обаче успяла да изпрати по мобилния си телефон съобщение, полицията веднага била вдигната на крак и Галев бил заловен. По-късно обаче от пресцентъра на МВР уточниха, че всъщност Галев е привикан в Трето РПУ да даде показания, но няма заповед за задържането му, тъй като "жертвите" не са подали жалба.
Вечерта стана ясно, че със заповед на районната прокуратура Галев ще остане в ареста за 72 часа.
Установено било, че Галев бил в "Бони-бар" на Боровец, където двете дами били танцьорки. Когато си тръгвал, той задърпал едната и я качил в личния си мерцедес, другата хукнала след тях и също се качила. Управителката на бара съобщила в местния полицейския участък, че танцьорките са отвлечени.
Юрий Галев бе обявен за национално издирване още през лятото на 2001 г., пак за отвличане. Полицията го търсеше, а той гледаше мачове на футболния си отбор "Рилски спортист", свидетелстват фенове. Братята Галеви станаха известни преди 6 г., когато отстояваха с побоища и пистолети правото си да охраняват заведенията и хотелите в ски-курорта Боровец.

Юри Галев се изхрачи върху Етичния кодекс, удря глава на съдия и делегат

Президентът на Рилски спортист Юри Галев преби съдията на мача на юношите старша възраст, родени през 1990 година, на самоковския тим срещу ЦСКА само часове, след като бе решено да се приеме етичен кодекс за толерантно отношение към реферите от страна на клубовете, информира "Дарик".

Разправията на футболния бос с арбитъра възниква след спорна ситуация в десетата минута на двубоя, когато резултатът е 1:0 в полза на гостите от София.

След шут на футболист на домакините, защитникът на ЦСКА Мартин Дечев избива с гърди от голлинията, но според президента на Рилецо, бранителят на гостите е играл с ръка и претендира за дузпа.

Юри Галев си събува джапанките, нахлува на терена и удря глава на главния рефер. В този момент делегатът на мача се притичва на помощ на съдията и също бива ударен с глава от Галев.

След това се намесват и страничните рефери, като мачът е прекратен за няколко минути, след което съдията свири и край на срещата.

След преждевременното прекратяване на двубоя, отборът на ЦСКА бе ескортиран на връщане от Самоков към София от две полицейски патрулки.

Информацията бе потвърден за "Дарик" лично от шефа на детско-юношеската школа на ЦСКА Спас Джевизов.

Очаква се на "червените" да бъде присъдена служебна победа, а Рилски спортист да бъде наказан, като най-тежката възможна санкция е изваждане от групата.

Юри Галев: Нашите съдии правят свирки на шефа си

"Играхме добре, но паднахме", кахъреше се шефът на Рилски спортист Юри Галев (на снимката) след загубата с 0:2 от Локо (Сф) в квартал "Надежда".

"За мача с Вихрен ще ни свири чужд рефер, защото българските са свиркаджии, които правят свирки на най-голямата свирка Боре Александров", изцепи се босът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6311 |31.01.2010 Сидеров: В ГЕРБ и "Атака" всеки си пази територията . 27| 7763 |28.01.2010 Икономическият анализатор на Frognews.bg стана съветник на премиера . 9| 5444 |22.01.2010 "Атака" одобри ремонта на кабинета "Борисов" . 6| 4881 |07.01.2010 Заплашвали прокурор Кокинов, лепнаха му охрана

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads