Реклама / Ads
12| 4378 |24.03.2021 НОВИНИ

Здравният министър: Ваксинираните също пренасят коронавируса

.
Проф. Костадин Ангелов Източник: БНТ
„Това, което наблюдаваме сега и винаги сме твърдели - ваксинираните също могат да пренасят вируса. Такъв е случаят в дома за възрастни хора в Опанец, в Силистра. От 40 ползватели 31 са положителните пациенти. От тях 14 са ваксинирани с втора игла на „Пфайзер“. Всички тези 14 човека са в много добро състояние и имат леки симптоми“, съобщи здравният министър Костадин Ангелов на извънреден брифинг в Бургас.
 

Стана ясно още, че се създава специализирано звено към Министерството на здравеопазването, което ще решава всички проблеми с родилки с COVID-19 на територията на цялата страна.

 

„Имаме родилка с коронавирус в спешно състояние в Бургас. Притеснени сме за изхода на нейното лечение. Създаваме и специализирано звено към министъра на здравеопазването, което да решава проблемите на родилки, които са с положителен тест за коронавирус. Това е нещо ново за нас“, съобщи Ангелов.

Иначе, по думите му, организацията в Бургас била направена на най-високо ниво на готовност.

 

„Увеличават се леглата със 100 за усложнени и неусложнени пациенти на територията на областта. В готовност сме да изпратим колеги от други лечебни заведения, няма забавяне на адреси от страна спешна помощ в Бургас“, допълни той.

 

По думите му ще бъдат изпратени допълнителни количества ремдесивир в Бургас, а градът ще се справи и ще издържи на тази трета вълна.

 

По-рано днес стана ясно, че заради недостиг на места в болниците се налага с часове спешните екипи да чакат пред триажния център преди пациентът да бъде приет.

 

В помощ на спешните екипи се включват и от общинска полиция, които със специално обособени автомобили транспортират COVID болни. Общинските полицаи обслужват средно на ден по 10 сигнала, като по този начин не се налага да се ангажира линейка.

 

От днес въвеждат по-строги противоепидемични мерки в Бургас заради ръста на заболели в морския град. Областта от седмици държи второто място по заболеваемост след София.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 3704 |22.03.2021 Здравният министър щял да управлява кризата по-добре, ако премиерът не му пречел, смята д-р Кацаров . 21| 4921 |20.03.2021 Британският външен министър: Заставаме зад България . 2| 3866 |19.03.2021 Здравният министър на Германия: Европа няма достатъчно ваксини, за да се предотврати 3-та вълна на COVID . 13| 3328 |17.03.2021 ЕК: Безплатно и електронно да бъде удостоверението за ваксинираните и преболедувалите COVID

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads