Реклама / Ads
0| 1803 |13.09.2024 НОВИНИ

Седмица на мобилността: Стартира кампания за безопасността на децата на пътя

.
Източник: БГНЕС
В рамките на Европейската седмица на мобилността, съвпадаща с началото на учебната 2024-2025 година, Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ стартира нова информационна кампания, посветена на безопасността на децата в пътното движение, съобщават от пресцентъра на агенцията.
 

Ключов акцент в кампанията е поставен върху важността на родителите и семейството във възпитаването на култура за отговорно и безопасно поведение на пътя, както и върху личната отговорност на всеки за сигурността на децата. Кампанията включва видеоматериал, който показва последствията от пътнотранспортни инциденти за пострадалите и техните близки, като целта му е да накара хората да осъзнаят, че всеки може да попадне в такава ситуация. Освен видеото, са подготвени и обучителни материали в дигитален формат, които да помагат на родителите в общуването с децата по темата за пътната безопасност.

 

Със съдействието на Министерството на образованието и науката видеото и дигиталните ресурси ще достигнат до всички училища в страната и ще бъдат представени на родителски срещи в началото на учебната година. Това ще създаде възможност за дискусии относно необходимите умения и знания, които родителите трябва да предадат на децата си за тяхната безопасност на пътя.

 

Видеоматериалът е реализиран с подкрепата на Българския Червен кръст, Асоциацията на пострадалите при катастрофи и студио „Иван Радев“. Всички информационни ресурси са достъпни на официалната страница на ДАБДП.

 

Мотото на Европейската седмица на мобилността тази година, която се провежда от 16 до 22 септември, е „Комбинирай и се движи“. Кампанията на Европейската комисия цели да насърчи съвместното използване на общественото пространство и да гарантира, че всеки може да се движи безопасно и удобно, особено пешеходците и велосипедистите. Министерството на околната среда и водите, заедно с други институции, също ще се включи в различни инициативи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2078 |13.09.2024 Проучване: Мнозинството германци подкрепят въвеждането на по-строги правила по границите на страната . 2| 2085 |13.09.2024 Северна Корея разкри съоръжения за обогатяване на уран . 6| 2022 |13.09.2024 Главчев: Няма да допуснем "ала-бала" с машините на изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads