Реклама / Ads
29| 5992 |28.11.2020 НОВИНИ

Секретарят на президента: Рязането на ленти е едно. Управлението на кризи - друго

.
Димитър Стоянов
Не мога да разбера защо управляващите обвиняват обществото за разразилата се втора вълна от COVID-19. Ако не са спазвани наложените от тях мерки, защо не е наложен и необходимия контрол за спазването им? А как да се възприемат и думите на управляващите от началото на ноември за това, че ”през лятото умно пуснахме вируса да вилнее”. Колко е умно и възможно е отделен въпрос.
 

През лятото, бяха и протестите, които сега управляващите обвиняват за днешното състояние с разпостранението на вируса. Дали целенасоченото и "умно" пуснакане през лятото на вируса да върлува не следва да бъде посочено като основна причина и то не от нас драскащите във ФБ, а от едни други институции? От друга страна като могат управляващите да пускат то защо сега не стопират върлуването на вируса?


Имало план с критерии и съответни мерки, които следва да се предприемат в МЗ при втора вълна в пандемията (какво ли му е толкова секретното за да не се качи на сайта ма МЗ).

 

Как ли в този план е отразено разкриването на неразкритата Ковид болница в Пловдив? Интересно е да знаем дали срещу всяка мярка има разписани и конкретни действия, които МТСП, МИ, МФ, МОН, МТ трябва да предприемат. Би следвало планът да не е на МЗ, а да е приет от Министерски съвет. За съжаление такъв план няма, а всичко е гасене на пожари.

 

Интересно ми е кога Сачева е предложила мярката за родителите, които ще останат у дома за да подсигурят онлайн обучението на децата си, или пък от МИ и МТ какви мерки ще се предприемат за да не фалира туризма.

 

Няма такова планиране. Как иначе да си обясня паническото предложение на Николова за хотелите дето щяха да приемат ковид-болни и които ги няма? Няма такъв всеобхватен план и няма как да има защото няма и организация, няма и единно ръководство заради страха да се носи отговорност. Комай прав ще излезе един министър (за когото ту ще има, ту няма даима водни кризи) като каза, че ПР-те управляват министерствата.


Рязането на ленти е едно, управлението на кризи е друго! Пропуснати месеци в безхаберие и некомпетентност.


И резултатът е видим. Статистиката го показва.


Добре, че ги има все още лекарите и медицинския персонал.

 

Facebook, Димитър Стоянов, главен секретар на президента Румен Радев




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 9698 |21.11.2020 Човек до президента: Г-жо Сачева, не управлявате, а наблюдавате кризата . 5| 4238 |17.11.2020 Човек на президента: Съгласувателните процедури за над двадесет предложения е приключена до края на м. септември . 1| 5161 |08.11.2020 Почина секретарят на президента по икономическите въпроси . 9| 11425 |29.10.2020 Главният секретар на президента: Дянков, Горанов, Ананиев какво ли мислят след дадената им оценка от Л. Борисов?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads