Реклама / Ads
18| 5430 |09.01.2012 НОВИНИ

Сексолог: Думите на Рашидов за гейовете са недопустими

.
д-р Румен Бостанджиев
Да се намеси комисията по дискриминация, поиска д-р Румен Бостанджиев.
 

Димитър Димитров от ЛГБТ "Действие" все още е обиден от думите на министъра на културата Вежди Рашидов по повод гейовете, обяви сам той по НТВ. Разбирам, че го е казал преди 12 години, но не съм сигурен, че толкова се е изменил манталитетът на министъра. В извинението си Рашидов казва, че хомосексуалността е избор, а това е една от основните хомофобни теми. Ако е необразованост, това не го оправдава, подчерта Димитров.

 

Радослав Стоянов - активист от ЛГБТ "Действие" пък контрира, че не е обиден на думите на министъра, но се тревожи от начина, по който тези думи се приемат от обществото, независимо кога са казани. Отговорност обаче носят и журналистите, които, ако са правили колажи от фрази, това не е добре, смята Радослав Стоянов.

 

Д-р Румен Бостанджиев – сексолог заяви: "Във всяка група хора могат да се намерят негативни качества. Когато обаче човек, който е министър, това вече има политическо въздействие. И това се дефинира като дискриминация. Нещата опират до въпрос на манталитет и култура. Струва ми се, че в подобна ситуация трябва да се намеси комисията по дискриминация. Твърдението на Рашидов в съвременния свят е напълно недопустимо".

 

"Най-неприятното съсловие за мен са гейовете, защото те са съчетание от най-лошите качества на жената и най-долните качества на мъжа" беше изказването на министъра на културата Вежди Рашидов, предизвиквало бурни обществени дебати. Вчера Рашидов обясни в "На четири очи", че тези негови думи са извадени от контекста и са казани преди 12 години. Провокацията по думите му идвала не толкова от самите различни хора. Всеки може да избира как да живее. Ако съм свободен човек, ще казвам, каквото си искам, в момента като министър обаче от моите уста такива думи не са излизали. Цялата тази манипулация, която стана, е малка подлост, каза министърът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5782 |24.12.2011 В.Рашидов: Върнах 21 хил."чудовищно добри антики" . 38| 6551 |15.11.2011 Цв. Цветанов: В. Рашидов щеше да е никой, ако не беше издигнат от ГЕРБ . 19| 4912 |14.11.2011 В. Рашидов: Без ДПС може! . 29| 6243 |25.10.2011 Скулпторът Минеков: В. Рашидов чудовищно борави с културата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads