Реклама / Ads
5| 4723 |27.10.2023 НОВИНИ

"Сготвянето на Иванчева и Петрова" ще бъде показано пред Съдебната палата

.
Документална изложба за случая на Десислава Иванчева и Биляна Петрова ще бъде открита на 30 октомври пред Съдебната палата, а на 31 октомври пред президентството, съобщава пиарът д-р Петър Кърджилов.
 

Откриването ще бъде на 30.10, понеделник, в 12:00 часа пред Съдебната палата в София! От вторник (31.10) до петък ще бъде пред президентството от 16 до 19 ч. 

 

Изложбата „Сготвянето на Иванчева и Петрова“ ще се експонира на различни места, в началото само в аналоговия си формат. Експозицията ще върви заедно с подписка с призиви за незабавни действия към няколко институции, съобщават организаторите. След около месец ще качим изложбата и петицията в интернет, обясняват още те.

 

„Петте взаимосвързани теми в изложбата изпълват 17 постера, отпечатани върху винил с дължина 16 метра. Около един час и двайсет минути са нужни, за да се запознае човек с всички текстове, снимки и документи на петте теми. Използвали сме документи от делото, които не са показвани извън съдебните зали. Реално, много по-малко време пред изложбата би могло да убеди хората, които се съмняват в сготвянето на Иванчева и Петрова, защото фактите и документите са абсолютно проверими и неоспорими“, казват от екипа на събитието.

 

Бившата кметица на район "Младост" Иванчев и зам.-кемтицата Петрова бяха арестувана при зрелищна спецакция пред Спортната палата през 2018 година. Поводът - сигнал за корупция от строителния предприемач Александър Ваклин. Пред разследващите той твърди, че му е поискан подкуп в размер на 250 000 евро, за да получи разрешително за строеж. Според обвинението в колата, с която бяха задържани Иванчева и Петрова, са открити 70 000 евро. Иванчева и Петрова и днес отричат това да е вярно.

 

"В историята ни няма по-брутално престъпление, извършено срещу граждански кметове от мафията, която си има държава с лични готвачи във всички институции", посочват отганизаторите.

 

Въпреки осъждането им, в обществото останаха съмнения за тяхното обвинение.

 

Миналата година адвокатите на Десислава Иванчева и Биляна Петрова внесоха искания за помилване от президента на България. Към документите са представени и близо 4000 подписа на граждани, които са събрани за 4 дни, след обявяването на присъдата по делото им.

 

Иванчева беше осъдена на шест години затвор през ноември 2022 гдоина, а Петрова - на 5 години.

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3978 |27.10.2023 Божидар Божанов обясни защо не трябва да се вярва на конспиративните теории за машините за гласуване . 3| 3736 |27.10.2023 Има ли законова причина изборите на 29 октомври да бъдат отменени? . 18| 5271 |27.10.2023 Илиян Василев: ДАНС стана агенция за национална дестабилизация, прави активно мероприятие . 10| 4949 |27.10.2023 Денков за скандала с машините: Виждам конспирация, търсят повод да съборят правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads