Реклама / Ads
7| 3166 |07.06.2023 НОВИНИ

СГП поиска снемането на имунитета на Даниел Александров от ГЕРБ за блудство

.
Източник: Фейсбук
Софийска градска прокуратура (СГП) предложи на главния прокурор на Република България да внесе мотивирано искане до Народното събрание за даване на разрешение за привличане към наказателна отговорност на Даниел Александров от ГЕРБ-СДС, депутат в 49-ото Народно събрание, съобщиха от прокуратурата.
 

Първоначално в прессъобщението на прокуратурата бяха посочени единствено инициалите на народния представител - "Д.А.". Проверка на ФрогНюз установи, че тези инициали препращат към депутата Даниел Александров от ГЕРБ-СДС.

 

Предложението е изготвено от наблюдаващия прокурор в СГП във връзка с образувано на 31.05.2023 г. досъдебно производство и в него се сочи, че събраните доказателства са достатъчни за привличане в качеството на обвиняем на Даниел Александров. за престъпление по чл. 150, ал. 1 от НК, посочват още от държавното обвинение.

 

И още: "Наблюдаващият прокурор в СГП е счел, че в хода на разследването са събрани доказателства за това, че на 07.05.2023 г., в с. Бистрица, Даниел Александров чрез употреба на сила извършил действия, с цел да възбуди полово желание без съвкупление по отношение на лице, навършило 14-годишна възраст.

 

Като народен представител Даниел Александров е „лице с имунитет“. НПК установява забрана да се привлича като обвиняем лице с имунитет. Съобразно чл. 220, ал. 1 от НПК наказателно преследване срещу лице с имунитет може да се проведе едва след отпадане на имунитета. С оглед разпоредбата на чл. 70, ал. 1 от Конституцията на Република България, за привличането му в качеството на обвиняем за извършено от него престъпление от общ характер, е необходимо разрешение на НС, а когато то не заседава – на председателя на НС", се посочва в съобщението.

 

Очаква се самият Александров да направи изявление за медиите по-късно днес.

 

Припомняме, че Народното събрание изгони депутата Владимир Кузов през 2009 г. Същата година Кузов получи получи 5-годишна условна присъда за педофилия. Той беше осъден за хомосексуални действия с малолетния Николай Кирилов през 2001 г., когато момчето е било на 13 години.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 3217 |06.06.2023 Петков се отказва от имунитета си сам, но ще изчака да заработи и комисия . 17| 4076 |06.06.2023 Лена Бориславова за имунитета на К. Петков: Голям зор на прокуратурата да изкара всички маскари . 11| 3080 |06.06.2023 Прокуратурата поиска имунитета и на Кирил Петков . 3| 3239 |05.06.2023 Двамата депутати, чийто имунитет беше поискан днес от главния прокурор, не се притесняват сами да си го дадат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads