Реклама / Ads
1| 4483 |23.01.2019 НОВИНИ

СГС решава за разпределението на парите от КТБ

.
Предстои ключово заседание по продължителното дело за сметката за разпределение на парите от КТБ. Липсата на медиен интерес не прави съдебния казуса по-малко скандален или ключов за решаването на споровете как да бъдат разпределени парите между ощетените вложители от КТБ.
 

Припомняме ви, че в гражданското дело № 5835 от 2017г.  се случиха няколко скандални неща.

 

В началото на 2018 г. НПО „Ние, гражданите“, което обедини всички ощетени надгарантирани вложители разкри опит да бъдат откраднати близо 12 милиона лева от две фирми – „Ардастрой“ и „Аполо Инженеринг“.  Двете фирми са свързани с депутата от ДПС Делян Пеевски и изнедавнащо се появяват на първите две места в Първата частична сметка за разпределение на КТБ. Основанието, което е посочено са два договора за залог.

 

Според документи, предоставени на разследващите, дружествата, в съучастие с Ангел Донов и Кристи Маринова - синдиците на КТБ, са фалшифицирали подписи на бивши администратори на банката върху два договора, подписани в съботни дни. Бившите администратори на банката потвърдиха пред нотарус, че подписите им са фалшифицирани и тези документи са абсолютни фалшификати. Освен това започнаха и масова кампания с изпращане на сигнали до всички възможни институции, политици, медии и организации, за да спрат скандалния опит за кражба. Последните писма са отново до премиера Бойко Борисов и до финансовия министър Владислав Горанов.

 

Резултатът беше постановление на прокурор Емилия Варадинова, която прекрати проверката, защо нямала оригиналите на документите (?!).  Без абсолютно никаква реакция от нито една институция на косъм беше да се осъществи кражбата, но Софийски градски съд внезаптно изиска от двете фирми и от синдиците на КТБ да представя оригиналите на двата договора в съдебната зала.

 

Какво ще се случи по този казус предстои да разберем в петък.  Откритото съдебно заседание е на  25.1.2019 г., от 13:30 ч. в Софийски градски съд.

 

Подробности за сагата може да видите в следните публикации:

 

Прокуратурата позволи две фирми до Пеевски да гушнат 12 млн. лв. от КТБ с фалшиви документи

 

Прокурорката, „оневинила“ фирмите до Пеевски, се оказа галеница на Цацаров

 

Продължава сагата с опита на две фирми свързани с Делян Пеевскида да приберат 12 милиона от КТБ



Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3839 |23.01.2019 Парламентът решава отлагането на закона за горивата . 6| 4304 |21.01.2019 Александър Ваклин с парите за подкупа щял да сменя изборната система . 3| 4578 |18.01.2019 Антон Кутев: Парите за ”Хемус” ще бъдат разпределени без процедури . 0| 4341 |16.01.2019 Утре съдът решава дали да остави в ареста свидетели по „Делото КТБ“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads