Реклама / Ads
12| 4485 |29.06.2021 НОВИНИ

И шефът на БДЖ, като колегата от Автомагистрали и надзора на ББР - отказва да напусне

.
Източник: БГНЕС
Изпълнителният директор на БДЖ Никола Василев е поредният чиновник, който отказва да изпълни нарежданията на началника си - в случая на транспортния министър Георги Тодоров, и да напусне поста си, научи OFFNews.
 

След падането на ГЕРБ от власт редица чиновници на високи постове решиха да "играят сечено" на служебното правителство. Въпреки че одитен доклад на Сметната палата констатира драстични нарушения в дружеството касичка "Автомагистрали" ЕАД, шефът му Стоян Беличев, който бе уволнен от строителният министър Виолета Комитова, също отказа да си тръгне. По същия начин действаха и надзорниците на ББР, освободени от икономическия министър, също и шефът на Александровска болница.

 

Сега и шефът на БДЖ Никола Василев е решил да следва светлия им пример. Днес той, както и шефа на борда на жп превозвача Григори Григоров, получиха протокол за освобождаване заради куп безобразни нарушения по договори за милиони левове, както и заради постижението да влошат още повече състоянието и на без друго съсипаните БДЖ.

 

Според източници от БДЖ през последните дни директорът упорито се е опитвал да прехвърли вината за скандалните договори за ремонт на 40-годишни вагони на баснословни цени и за частната охрана на обекти на компанията на оперативното ръководство на БДЖ-Пътнически превози. За свое оправдание той е писал и писма, с които обаче не е успял да се спаси. Миналата седмица всеки ден обяснявал как си стяга багажа и как си тръгва, но в крайна сметка предпочел да си остане в просторния кабинет.

 

Днес, след позорното уволнение, Василев веднага тръгнал да търси адвокатски услуги и събрал шефовете на отдели в БДЖ. Казал им, "че е неправомерно уволнен, че няма да напусне и че от утре ще идва само да пие коктейли и няма да разписва нищо", разказаха служители.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3633 |29.06.2021 Красимир Шекерджиев и Боряна Димитрова бяха възстановени като съдии . 24| 4409 |29.06.2021 Проф. Кожухарова: Август и септември като ни притисне новата вълна, всички ще тръгнат да се ваксинират . 3| 4734 |27.06.2021 Шефът на Агенция по горите: Краде се жестоко, с всички машинации и манипулации . 8| 8760 |26.06.2021 Български пилот спаси десетки пътници, като приземи аварирал самолет в Италия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads