Реклама / Ads
0| 3188 |05.06.2022 НОВИНИ

Шефът на КАТ-София: Шофьор кара с 200 км/ч при 80 ограничение

.
Тенчо Тенев
На територията на София заснемаме над хиляда нарушения всеки ден. Най-фрапиращият случай е от преди няколко дни - шофьор кара с 200 км/ч при ограничение от 80. Това каза по НТВ началникът на КАТ-София Тенчо Тенев.
 

"Над десет души ще бъдат уволнени заради схема с регистриране на едно превозно средство като друго заради по-нисък данък и застраховка. Установените такива случаи са над 250. Сезирахме НАП и останалите служби, за да се изискат данъците, които се полагат.

 

Служителите, които ще бъдат уволнени, са хора, работещи на по-ниски нива. Те са си помагали в група, за да се случат пререгистрациите, без необходимите документи. Началниците им са в дългосрочен болничен отпуск, като си мислят, че ще избегнат ударите на закона”, обясни още той.

 

„Само от началото на годината досега има над 100 000 нарушения за превишена скорост. Всички, които сме връчили, се заплащат”, заяви още той, като допълни, че има много безразсъдни водачи.

 

Тенев разкри, че от началото на годината до момента има пет произшествия с тротинетки. „Ние ги санкционираме и ще продължим. Доста млади хора не се съобразяват с правилата за движение. До 14 г. могат да карат тротинетки само по велоалеите, а до 16 г. имат право да се движат по пътното платно, но само в крайна дясна лента”, обясни началникът на „Пътна полиция”.  

 

Той говори за негативна статистика - изключително много пътни произшествия на територията на София. Основна част от тях се дължат на неспазване на дистанция. „Превишената скорост, неправилните маневри, неправилното изпреварване - те са доста сериозен аргумент за тежките произшествия”, добави той.

 

Алкохолът продължава също да е сериозен проблем - само за снощи са заловени 12 души, шофиращи след употреба на алкохол и наркотични вещества. Увеличава се броят на шофьорите, употребили наркотици.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 35352 |31.05.2022 Шефът на легия “Антимафия”: 10 млн. лева подкуп е поискал олигарх и човек от властта от бивша фирма на ГКПП “Кап. Андреево” . 0| 3804 |29.05.2022 Шефът на НАП убеден: Цената на горивата ще спадне. „Лукойл“ ще декларира добра печалба за миналата година . 0| 4303 |29.05.2022 Шефът на „Евролаб 2011“ отвърна на Бачийски: Изговореното от членовете на шайката, наречена „ПП“, са лъжи и инсинуации . 0| 4405 |28.05.2022 Шефът на Европол: Ще следим оръжия за Украйна да не попадат в престъпни групи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads