Реклама / Ads
0| 3982 |31.08.2022 НОВИНИ

Шефът на МВР към Катрин де Бол: Тече интензивна полицейска операция срещу лица, замесени в каналджийство

.
Иван Демерджиев
Продължава операцията на МВР, насочена срещу нелегалната миграция и трафика на мигранти у нас. Това стана ясно от думите на вътрешният министър Иван Демерджиев след срещата му с директора на Европол Катрин де Бол.
 

Демерджиев обясни още, че от десет години насам не е имало толкова много полицаи и военни по българо-турската граница.


България е сред основните страни на транзит на мигранти по западно-балканския маршрут, които влизат на територията на страната през сухопътната граница с Турция. Това обясни директорът на Европол Катрин де Бол сред среща с ръководството на българското Министерство на вътрешните работи.

 

От своя страна българският министър на вътрешните работи Иван Демерджиев обясни: "Тече интензивна полицейска операция по отношение на всички лица, за които имаме данни да са замесени в незаконно каналджийство, незаконни мигрантски дейности. Доколкото това са основно лица, граждани на чужди държави, то пряко отношение към тези процеси има и Европол и е изключително важно нивото на взаимодействие между българската държава и Европол, за да се справим с този проблем".

 

Министър Демерджиев допълни още, че в момента по границата ни с Турция се използват и дронове за наблюдение:

 

"От наша страна освен операцията, която споменах и която тече интензивно в момента, сме предприели действия по подобряване на техническата обезпеченост на границата, насищане на граничната зона с допълнителни сили, включително както на МВР, така и на Министерството на отбраната, включихме и използваме всички налични дронове.

 

По този начин подпомагаме дейността на нашите служители по следене на незаконно проникналите мигранти на територията на страната, както и на т.нар. каналджии, които се опитват да ги превозват".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2709 |31.08.2022 Шефът на Европол: Трагедията в Бургас показа как престъпните мрежи работят динамично . 0| 3167 |30.08.2022 Шефът на ”Булгаргаз”: Увеличението на цената на газа за септември ще е по-голямо от заявеното . 0| 2647 |29.08.2022 Шефът на „Топлофикация“: Ако има нарушение, фактурите ще се коригират . 0| 2811 |28.08.2022 Шефът на ”Пирогов”: Болницата ще я има преди и след нас

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads